Најновије

"Они су шпијуни! Раде за Американце и Британце!": Шешељ изнео шокантне тврдње о обавештајном раду у Србији!

Стране обавештајне службе имају своје шпијуне и међу министрима у Влади Србије, а најкориснији сарадници су им Зорана Михајловић и Расим Љајић, тврди лидер радикала Војислав Шешељ. Он за Курир каже да министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић ради за америчку ЦИА, док Љајић, који у Влади води ресор трговине, туризма и телекомуникација, служи британској агенцији МИ6.

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Састанци у амбасади

- Зорана је амерички шпијун, а Љајић је енглески. То вам је сто посто. Можда их међу министрима има још, али за ове сам сигуран. Љајић је дугогодишњи сарадник британске обавештајне службе. На вези је са Луси Мејзелс, шефом политичког одељења британске амбасаде у Београду. Чак је с њом договарао моју ликвидацију, а она се обрадовала и казала: "Уф, то би био најлепши начин да окончам свој боравак у Београду", пошто јој је мандат био на истеку - испричао је Шешељ за Курир.

Према његовим тврдњама, Зорана Михајловић је осведочени заштитник америчких интереса и све што ради на високој државној функцији, ради да задовољи Вашингтон.

- Само замислите колика је то опасност кад вам два потпредседника Владе раде за стране службе. Ако се нешто деси Вучићу, ето ти њих да одмах преузму власт, признају их стране амбасаде и готова ствар - упозорио је лидер СРС.

Мајица с Трамповим ликом

Министарка Михајловић подсећа да је Шешељ носио мајицу са Трамповим ликом, а сад пребројава америчке шпијуне.

- Не бих се много обазирала на изјаве човека чија је политичка заоставштина, између осталог, позивање људи у рат, махање пиштољем студентима и свакодневно вређање жена. То су дела која ће иза њега остати, као што ће иза мене остати стотине километара изграђених ауто-путева и обновљених пруга. Ако знамо ко је Шешељ и шта смо од њега досад чули и видели, онда није изненађење да баш он, који је с поносом носио мајицу са ликом актуелног америчког председника Доналда Трампа, данас пребројава "америчке шпијуне" у Србији. А о томе колико му грађани верују, најбоље говоре резултати његове странке на изборима - нагласила је она.

У сличном тону одговорио је и Љајић:

- Шта паметан човек да каже на овакве будалаштине? Шешељевим глупостима више нећу да се бавим.

Појачане активности служби

Подсетимо, Курир је претходних дана писао да су стране обавештајне службе, нарочито из западних земаља, појачале активности у Србији. У томе им помажу и политичари који се и сами нуде, а на мети су и посланици у нашој Скупштини.

- Власт је, по правилу, непробојна за обавештајне атаке других држава, али је опозиција зато веома лака мета, па није ни чудо да се сами понуде да раде за стране агентуре. Они налазе неки свој интерес и одају им важне информације - рекли су саговорници Курира.

Шормаз и Обрадовић су НАТО браћа

Шешељ каже да и у Скупштини Србије вероватно врви од шпијуна, а он, како каже, поуздано зна да су лидер Двери Бошко Обрадовић и посланик СНС Драган Шормаз амерички шпијуни.

- Они су вам НАТО браћа. Американци сад преко њих агитују да се промени јавно мњење Србије у корист НАТО и велике паре су за то издвојене. Имам прецизне податке са којим људима из америчке амбасаде је Обрадовић договарао своју турнеју по Америци, а то је био обилазак Срба. Глумио је дуго да је русофил, али он вам је амерички шпијун. Не неке друге посланике могу само да сумњам, али немам доказе - изјавио је Шешељ.

Србија мора да добије север КиМ, али и Републику Српску! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА