Најновије

СИТУАЦИЈА СВЕ ОЗБИЉНИЈА! СПРЕМА СЕ КРВАВ ОБРАЧУН: Турска послала масиван конвој појачања милитантима! (ВИДЕО)

Националноослободилачки фронт (НЛФ) који подржава Турска послао је велики број појачања на фронтове Хама и Идлиб како би помогли њиховим савезничким снагама да поврате територије које су изгубили од Сиријске арапске војске (САА).

Турска војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Према званичном медијском крилу НЛФ-а, ове седмице су пребацили трупе из области Африн у Алепу на линије фронта Идлиб и Хама.

Ова појачања требала би пружити преко потребно појачање милитантима који се боре за задржавање свог положаја око стратешког града Кан Шејкуна у јужном делу покрајине Идлиб.

Националноослободилачки фронт, који је у првом реду потпомогнут од стране турских оружаних снага, у прошлости је више пута водио борбу против Сиријске арапске војске, укључујући претходну битку код Кафр Набудеха на северозападу Хаме.

Док појачања НЛФ-а и даље пристижу, Сиријска арапска војска тек треба да одустане од напада на милитанте у јужном Идлибу и северној Хами, пошто су њихове трупе заузеле град Мадаја након жестоке битке у четвртак.

Поред својих приземних снага, сиријска војска снажно удара и милитантну одбрану око аутопута Идлиб-Хама, јер настоји да спречи појачања да дођу до линија фронта.

Војска пресрела непријатељску ракету! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА