Најновије

Да ли су Епстајн и Максвел радили за ЦИА и Мосад, и прикупљали доказе за уцене државника?

Са смрћу Џефрија Епстајна истрага је усмерена према блиским особама милијардера. Пре свега на Гислејн Максвел, добро интегрисану у високо британско друштво, за коју се сумња да је малолетне девојке нудила мрежи која их је искориштавала, и да је радила за ЦИУ и Мосад.

Трамп и Епштајн (Фото: Јутјуб)

Смрт Џефреја Епстајна у још увек проблематичним околностима неће зауставити трговину дечјим сексом за коју је био оптужен.

Према америчком државном адвокату Вилијаму Бару, ово тек почиње, а власти су се сада усмериле на остале протагонисте укључене у мрежу: “Уверавам вас да ће се истрага наставити, циљајући било кога … Ниједан учесник неће мирно спавати. ”

Порука у коју не треба сумњатиМаксвелова, чије се име враћа у првим документима који су објављени дан пре смрти милијардера. Њој се губи траг од 2016. године. Ова Британка која је одувек била у високом друштву, одједном се изнова појавила на фотографији у ресторану брзе хране у Лос Анђелесу, док задубљено чита књигу “Књига части: Тајни животи и смрти оператера ЦИА, преноси Њујорк Пост. Као да шаље прикривену поруку онима који су је напустили.

Максвелова, врло блиска милијардеру, била је посредник у врбовању малолетних девојака.

Већ 2015. године наводна жртва, Вирџинија Робертс Гифр, поднела је тужбу против “пара”. У својој тужби она оптужује Касвелову за помоћ Епстајну код присиле да учествује, с другим малолетним девојкама, у сексуалним оргијама у многим домовима милијардера. Регрутована док је имала 16 година како би радила као масерка, Гифрова се ускоро нашла суочена с другачијом ситуацијом. Реч “масажа” постала је шифра за “секс”, објашњава она у својој изјави, наводећи: “Цио ми се живот састојао у томе да угодим тим мушкарцима и усрећим Гислејн и Џефрија.”

Начин рада Максвелове био је релативно једноставан, према Сари Ренсом, која је добила у парничном поступку против Епстајна 2018. Између 2006. и 2007. обећао је да ће јој платити школарину у замену за сексуалне услуге. Докази који потврђују ову верзију и данас излазе на светло дана. Џенифер Араоз, још једна наводна жртва Епстајна, управо је поднела пријаву против Максвелове и три друге неидентификоване жене пред судом у Њујорку. У својој тужби на 15 страница описује како се из скромне једнородитељске породице нашла у “замци” Епстајна, описујући методу сличну оној која је произашла из сведочења других жртава богатог финансијера.

Осим тога, према Гвардијану, документи објављени неколико сати пре смрти Епстајна откривају да је Максвелова тражила од младих жена да пронађу друге малолетне девојке како би прошириле мрежу. За адвокате Гифрове, који наводе неколико сведока, ови документи потврђују да је Максвелова била задужена за “регрутовање, одржавање, скривање и организовање трговине девојкама за Епстајна”. Млада жена такође оптужује Максвелову за сексуално злостављање.

У сенци обавештајне службе

Максвелова је (57) врло добро интегрисана фигура у високом друштву у ком је живела од детињства. Њен отац, Роберт Максвел, био је британски медијски моћник који је основао Пергамон Прес, пре него што је улагао у британске таблоиде попут Мирора и МТВ Јуроп.

Умро је 1991. године на својој јахти. Његов живот је препун контроверзи. Мало пре своје смрти, Ари Бен Менаш, који се представио као бивши Мосадов агент, контактирао је с неколико британских и америчких новинских агенција, објаснивши да је Роберт Максвел дугогодишњи агент израелске интелигенције, објављено је давно у медијима.

Иако тврдње из књиге Гидеонови шпијуни: Тајна историја Мосада нису потврђене, истраживачки новинар Гордон Томас извештава да је шест Мосадових агената присуствовало Максвеловој сахрани у Израелу, где се израелски премијер тада похвалио: “Учинио је више за Израел него што то данас може рећи.”

Максвелова која је стекла добар друштвени положај захваљујући моћној мрежи своје породице неколико месеци након смрти свог оца упознаје Епстајна ког је упознала с њујоршким елитама с којима се дружи откако је напустила Британију, преноси Њујорк Тајмс. Упознала га је с Билом Кинтоном, тадашњим председником Сједињених Држава, чији су односи с Епстајном покренули многа питања. Елемент који сведочи о њеној близини с бившим шефом државе су фотографије с венчања Челси Клинтон 2010. године.

Као што се може видети из црне бележнице милијардера, њихов круг сарадника је био врло опсежан. Међутим, према блиској пријатељици Максвелове, коју је анонимно цитирао магазин Ванити Фер, “пар” се хвалио поседовањем компромитујућих елемената „невероватног броја“ богатих и славних особа. Према њеним речима, острво милијардера на Карибима било је препуно камера, што је омогућило “брачном пару” да прикупи “личне полисе осигурања” или чак уцене.

“И Максвелова и Епстајн волели су знати и поседовати тајне које су дестабилизовале људе. Он је увек желео да створи утисак да је тајанствени човек међународног формата:

“Ја контролишем све и свакога, окупљам људе, поседујем људе, могу нашкодити људима”.

Стога није забрањено доводити у питање разлоге због којих су власти, барем у првом суђењу, изрекле блажу казну Епстајну. Новинарка Вики Ворд, која већ годинама прати случај, такође говори о тајности ове теме, а што јој је под условом анонимности, рекла особа високог ранга Беле куће.

Током разговора о интегрисању Трампове администрације, Александар Акоста, тужитељ из Мајамија задужен за суђење 2007. године, наводно је рекао да је овај споразум склопио с адвокатима милијардера, по наредбама одозго: “Речено ми је да је Епстајн у “обавештајној заједници” и да га је требало оставити на миру.

Читајући изјаве новинара и медијских натписа не можемо се отети утиску да се ради о великом обавештајном скандалу. Постоји велика вероватноћа да су Епстајн и Максвелова радили за две највеће светске обавештајне службе  –  америчку и израелску.

Можемо само замислити шта ове две обавештајне службе поседују о високим политичарима и бизнисменима (укључујући и политичаре балканских држава) који се, према западним медијима, понашају неморално, а неретко и криминално.

Прочитајте ОВДЕ шта преноси Дојче Веле, колико је Немачкој потребна америчка војска.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА