Најновије

ДОК ЦРНОГОРЦИ ПРОГАЊАЈУ СРБE, ШИПТАРИ ИМ ОТИМАЈУ ТЕРИТОРИЈУ: Србомрзац Курти најавио рат са Црном Гором! (ВИДЕО)

Аљбин Курти, лидер косовског Покрета Самоопредељење, који се "прославио" србофобним ставовима и противљењу било каквим преговорима са Србима, боравио је недавно у Тузима, и присуствовао скупу на којем се величала Албанија и на којем су се вијориле албанске заставе.

Шиптари у Црној Гори (Фото: Јутјуб)

Информацију о угодном боравку у месту Тргаја на реци Цијевна, а које се бар номинално још увек налази у Црној Гори, Курти је поделио са пријатељима на својој Фејсбук страници, истакаквши како је 14. августа био гост код пријатеља на слави, а да је 15-тог био гост на манифестацији која окупља житеље Малесије и дијаспоре.

Овај истински посвећеник остварењу великоалбанског пројекта, недавно је саопштио да је извештај тзв. косовске Комисије за разграничење са Црном Гором увод у нови рат.

- Ја сам лично против рата са Црном Гором, али ратови почињу тамо где постоји проблем са границом - запретио је Курти.

Ипак, као што се може видети на снимку, у Тузима се Курти осећао као "свој на своме".

Наравно, као и много пута до сада, црногорске власти остале су неме на громогласне изливе албанског национализма, док их песма "Тамо далеко" и стихови "Црна Гора и Србија то је једна фамилија" доводе до лудила.

Поднете су и кривичне пријаве, а није искључено да режим крене и у хапшења. Али, кад су у питању албанске песме и гости са тзв. Косова који јавно позивају на отимање црногорске територије, режим срамно ћути.

Док је Курти радо виђен гост у Црној Гори, улазак у земљу је забрањен српским академицима, професорима и историчарима. Подсећања ради, управо је група тзв. косовских посланика "Самоопредељења" ушла на територију Црне Горе, и осам километара од граничне тачке поставила заставу Албаније како би симболично показала где је "права граница".

Да у албанском бирачком телу са симпатијама гледају на Куртија, потврдила је и његова посета албанској зајединици у Детроиту, који важи за центар албанске дијаспоре из Црне Горе.

Тужилац који води истрагу о убиству Оливера Ивановића иде у пензију? Више о томе ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА