Најновије

МЕЛАНИЈА СЕ ПОСВАЂАЛА СА НАЈБОЉОМ ДРУГАРИЦОМ! Та жена их држи у шаци јер зна где су трошили паре...

Колико и на шта се трошио новац приликом припреме инаугурације Доналда Трампа, тема је о којој највише зна Стефани Винстон Волкоф, бивша саветница и пријатељица прве даме Меланије Трамп. Она је сада кључни сведок у истрази.

Меланија Трамп (Фото: Јутјуб)

У документима судског позива на десетак страна од Волкофове се тражи да преда низ различитих информација, укључујући и доказе "лошег и погрешног, или погрешно осигуране приватне користи".

Затражена је и комуникација између инаугурацијског комитета и низа пословних система повезаних са председником Трампом или његовом породицом, као и њена комуникација са Трамповима, укључујући Доналда, Ерика, Иванку Трамп и Џереда Кушнера.

Низ агенција истражује Трампову инаугурацији, прочешљава хиљаде и хиљаде докумената које им је предао председнички инаугурациони одбор. Истражује се да ли су донације потрошене на недопуштене начине, да ли је осигурана корист одређеним појединцима или је реч о новцу који је дошао од страних донора.

Ово је већ трећи позив који је добила, а претходна два су стигла из канцеларије државног тужиоца за подручје Њујорка.

У изјави из марта ове године Волкоф је рекла да "о овој теми не може да разговара без страха од легалних и финансијских последица".
Волкоф је била дубоко повезана са свим детаљима и плановима у вези са инаугурацијом, трошковима, распоредом и слично. Један извор каже да је била јако педантна око ствари које је чувала, па је тако трошкове буџета бележила у опширне табеле.

Када је стигла у Вашингтон, Волкоф је била неискусна у политици, али стручњак на пољу организације разних догађаја у културним институцијама попут Лонколн центра и магазина Вог.

Белу кућу напустила је у фебруару 2018. године на врхнуцу контроверзи када је откривено да је њеној компанији WИС Медиа Партнерс плаћено близу 26 милиона долара за планирање догађаја око инаугурације.

Срадници Трампових мудро ћуте, а ћути и Бела кућа. Раније су пак рекли да председник и прва дама нису били укључени у планове око инаугурације.

Највећа разлика Трампове инаугурације у поређењу са другима управо је у трошку. С 107 милиона долара двоструко је већа од Обамине из 2009, али и оне Џорџа В. Буша из 2001. године.

Иако је и сама, према тврдњама неких извора, показала да је забринута око трошкова у вези са инаугуравијом, прихватила је посао јер наводно није имала избора. Била је блиска са првом дамом.

Упркос свему око инаугурације, Волкоф је пристала да ради за Меланију као саветмица бесплатно. Својим пријатељим пак рекла је да верује да је "жртвено јагње" како би се преусмерила пажња са осталих људи укључених у инаугурацију и који су по њеном мишљењу криви за расипање буџета.

Прочитајте ОВДЕ како је Гибралтар одбрусио Американцима.

Извор: novosti. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА