Најновије

ШИПТАРИ УПАЛИ У СРПСКИ МАНАСТИР: Aлбанци малтретирају монахиње! Полиција опколила Бешку!

Према информацијама локалних мештана, протеклих дана заиста је било неколико учесталих и веома непријатних инцидената у близини манастира Бешке на Скадарском језеру.

Манастир Бешка (Фото: Јутјуб)

Наиме, група од двадесетак Албанаца из оближњег села Мурићи неколико дана је долазила у манастир Бешку и провоцирала и узнемиравала монахиње, тврдећи да је то њихово.

Због свега, према сведочењу мештана, била је и ангажована црногорска полиција, која и даље повремено патролира у близини манастира. Такође, дошло је и до окупљања и самоорганизовања локалних православаца који су жељели да заштите манастир.

Овим су потврђени и наводи митрополита црногорско-приморског Амфилохија, који је пре три дана за ТВ Нови први пут јавно саопштио да је у Бешки дошло до инцидената, а интересантан је детаљ да се о овоме у црногорској јавности готово не зна ништа.

Подсетимо, у питању је женски манастир из 15. века, задужбина Ђурађа Балшића и Јелене Балшић, ћерке кнеза Лазара и кнегиње Милице, која је и сахрањена у Бешки, а коју је православна црква прогласила за светитељку.

Прочитајте ОВДЕ како је Марко Ђурић најавио борбу против геоизације Срба на КиМ!

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА