Најновије

ДОДИКУ ПРЕТЕ СМРЋУ! НЕКО ПРЕДСТАВНИКУ СРБА РАДИ О ГЛАВИ: Сипа одмах предузела потребне мере!

Из Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ данас је агенцији Срна речено да су предузели потребне мере на утврђивању свих релевантних чињеница у вези са претњама смрћу српском члану Председништва БиХ Милораду Додику, изреченим у коментарима на порталу БН телевизије и о предузетим мерама обавестила Тужилаштво БиХ.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Из Сипе подсјећају да су 30. јула примили информацију МУП-а Републике Српске о чланку објављеном на порталу БН телевизије и коментару са претећим садржајем који је упућен члану Председништва БиХ Милораду Додику од НН лица под псеудонимом "Романија", после чега су предузете потребне мере и радње на утврђивању свих релевантних чињеница о овој информацији.

"О свим предузетим мерама и радњама полицијских службеника у вези са овим, Сипа је 1. августа обавестила Тужилаштво БиХ", наводи се у одговору Сипе на питање Срне у којој је фази истрага о пријетњама смрћу које су 23. јула, посредством портала БН телевизије, упућене Додику.

Из Сипе додају да настављају активности на утврђивању свих релевантних чињеница у конкретном случају, али да, ради заштите предузетих и планираних мера и радњи, не могу открити више детаља.

МУП Републике Српске је одмах предузео мере након што су 23. јула на порталу БН телевизије објављени коментари у којима је Додику пријећено смрћу и о томе обавестио и Сипу, у чијој је директној надлежности овај случај.

На овом порталу испод једног текста постављен је пријетећи коментар који су администратори касније уклонили.

Међу њима је био и коментар аутора под псеудонимом "Романија" следећег садржаја: "Вукане капу ти скидам. Да ти Бог подари здравље и дуг живот. Мало је тако поштених људи. А Додика једино метак може скинути са чела Републике Српске и напаћеног народа. Молим Бога да се неко нађе и да га упуца да читав народ ослободи окова и ланаца. Нема друге, изгледа".

Тек након што су објављени текстови о упућеним пријетњама Додику, овај коментар је избрисан са портала БН телевизије, али је настављена истрага како би било утврђено ко је аутор коментара.

Срна наводи да се поводом претњи српском члану Председништва БиХ посредством портала БН телевизије није огласило ниједно удружење новинара у БиХ.

И док је Срна из Сипе данима чекала основне информације о истрази у вези са претњама Додику, агенција подсећа да је полиција Србије за само 24 часа открила Шапчанку која је преко "Твитера" претила председнику Србије Александру Вучићу и да јој је одређен једномесечни притвор.

Војска Србије ће учествовати на војној паради на Црвеном тргу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА