Најновије

ИРАНСКИ ТАНКЕР КОЈИ ЈЕ ПОДИГАО ВЕЛИКУ БУРУ ИСПЛОВИО ИЗ ГИБРАЛТАРА: Упркос захтеву Америке подигао сидро и отпловио с теретом од 130 милиона

Ирански танкер, који превози лаку сирову нафту у вредности од 130 милиона долара, подигао је сидро и почео да се удаљава од Гибралтара, показују подаци за праћење морског саобраћаја.

Ирански танкер (Фото: Јутјуб)

На основу ГПС података на Маринетраффиц.цом, службе за праћење пловила, види се да је танкер "Едријен Дарја 1", који је некад носио назив "Грејс 1", почео да се креће мало пре поноћи.

Иранском танкеру дозвољено је да исплови из Гибралтара, након сто су британске власти те територије 18. августа одбиле захтев САД да не ослободе танкер који је Гибралтар запленио пре више од месец дана због наводног кршења санкција ЕУ против Сирије.

Влада британске територије је у саопштењу образложила да ће танкеру "Грејс 1" бити дозвољено испловљавање јер америчке санкције против Ирана не важе за Уједињено Краљевство и остатак Европске уније.

Вашингтон је у петак издао ново наређење да брод буде заплењен, дан након што је Гибралтар први пут одобрио иранском танкеру да исплови, пошто је добио званична писмена уверавања од иранске владе да неће искрцати терет у Сирији.

Прочитајте ОВДЕ где то Амери премештају ракете.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА