Најновије

ПРОТЕСТ "1 ОД 5 МИЛИОНА": Вучић је дао зелено светло својим присталицама, да нас пребијају, чекају са шипкама, линчују...

Српска напредна странка (СНС) у свом јучерашњем саопштењу и виђењу „демократије“ изоставила је чињеницу хапшења и пребијања студената и организатора протеста као и медијски линч над свима који су се у „демократској Србији“ усудили да другачије мисле, одобрен од стране председника државе Александра Вучића, наводи Удружење „1 од 5 милиона“.

Са протеста током јула у Београду (Фото: Јутјуб)

Како се наводи у саопштењу, Вучић је етикетирањем учесника протеста као „насилника и фашиста“ дао је зелено светло својим присталицама да пребијају организаторе протеста на локалу, чекају студенте металним шипкама испред њихових домова и врше медијски линч како преко таблоида и портала блиских СНС-у, тако и преко прорежимски настројених аналитичара и новинара, чија је једина функција ширење лажи о учесницима протеста.

„Свака наша борба против Јутки, Ћирјаковића и Симоновића јесте борба против једног човека који мржњу распирује и подстрекује“, истиче „1 од 5 милиона“.

Они су упитали да ли је демократија када учеснике мирних протестних шетњи председник државе и његови најближи сарадници називају фашистима, издајницима, олошима и лоповима и то у вишесатним монолозима и ванредним конференцијама за штампу како би заташкали сваку могућност да грађани чују истину.

У сред СНС „демократије“ лидер опозиције уместо простор на јавном сервису добије металну шипку у главу, а његови нападачи се ослободе након 48 сати, једна од организаторки протеста #1од5милиона Јелена Анасоновић бива праћена од стране непознатог лица који је фотографисао и снимао из прикрајка, а он упитан ко је одговара да је из Саобраћајне полиције, а када му се затражи легитимација на увид, он бежи, наглашавају организатори протеста „1 од 5 милиона“.

„Да ли је Дејан Багарић, претучени студент из Новог Сада, а учесник протеста доказ СНС демократије?Да ли је Урош Јањић, избодени студент доказ СНС демократије? Да ли је ухапшени средњошколац Павле Цвејић доказ СНС демократије? Да ли су организатори протеста на локалу који су брутално пребијани у општинским канцеларијама напредњака доказ СНС демократије?“, питају из „1 од 5 милиона“.

Новинару Милану Јовановићу спаљена је кућа зато што је говорио истину, Оливер Ивановић је убијен у тој демократији коју СНС фингира, додају они.

„Ширење лажи о неистомишљеницима, њихово хапшење и пребијање, узурпација медија са националном фреквенцијом, медијски линч над свима који другачије мисле, министар плагијатор, други који није завршио факултет, председник државе који поларизује народ, Народна скупштина у којој се вређају и ниподаштавају жене, судије, припадници академске заједнице, притисци и претње на бираче током избора, све је то за СНС демократија“, истичу из „1 од 5 милиона“.

Из овог Удружења поручују владајућој странци – „Демократија јесте када људи гласају по слободној вољи, у фер изборном окружењу, без претњи да ће изгубити посао и без црних џипова који круже по граду на дан избора ради застрашивања. Када грађане не лаже јавни сервис који они плаћају, е, то је демократија“.

Демократија би требало да буде оличење различитих мишљења у друштву који су јасно представљени јавности, сматрају из „1 од 5 милиона“.

Додају да, у демократији, грађани не морају на улици да траже своја права, парламент није обесмишљен, у њему се износе аргументи и чињенична стања, уместо лажи, а у њему седи опозиција са којом се води дијалог, а не медијски рат.

„Сведоци смо да је владајућа напредна странка у последњих седам година изгубила компас о томе шта демократија треба да представља, зато их позивамо, као и све грађане, да нам се придруже на улицама сутра, у суботу од 19 часова код Теразијске чесме. Српска напредна странка мора да обнови градиво о цивилизацијским вредностима које као друштво морамо да баштинимо, а грађани ће на 35. протесту #1од5милиона поново показати да се искрено осам месеци боре за слободу и демократију“, закључују они.

Прочитајте ОВДЕ још детаља о прислушкивању Вучића.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА