Најновије

САРАЈЕВО У ПАНИЦИ СРПСКА СЕ НАОРУЖАВА: Деспот стигао у Бањалуку! Полиција после 27 година добила нова домаћа возила!(ВИДЕО)

У Центру за обуку у Залужанима данас су Министарству унутрашњих послова Републике Српске испоручена два оклопна мултифункционална возила Деспот, која улазе у редовну употребу полиције.

Деспот стигао (Фото: Јутјуб)

Примопредаја је извршена између министра унутрашњих послова Српске Драгана Лукача и директора компаније Технички ремонт завод Братунац Славенка Ристића.

Лукач је рекао да је данас потписан уговор за још осам оваквих возила која ће бити испоручена у наредном периоду.

Он је напоменуо да је Влада Српске уложила милион КМ за развој овог оклопног возила у складу са уговором који је раније потписао МУП и Технички ремонт Братунац, те изразио очекивање да ће до краја године један број возила бити у функцији у Специјалној анититерористичкој јединици МУП-а Српске.

"На овај начин, МУП добија нови потенцијал, нову снагу и спреман је да овим возилима интервенише у свим ситуацијама у складу са законом по питању борбе против тероризма, организованих криминалних група, али и као помоћ становништву у случају елементарних непогода - поплава, пожара или других потреба, те медицинске евакуације - навео је Лукач.

Он је нагласио да ће МУП, уз помоћ Владе и комплетног руководства Републике Српске, наставити са опремањем полиције, с циљем борбе против организованог криминала, безбедности грађана и њихове имовине, те помоћи грађанима.

Лукач је нагласио да се набавка ова два возила не може сматрати наоружавањем Српске, истакавши да су возила набављена с циљем заштите припадника полиције и да немају никакве везе са било каквим борбеним или ратним дејствима.

Ристић је рекао да испоручивање ова два возила МУП-у представља велики дан за компанију Технички ремонт Братунац, која ће и даље настојати да усавршава ова возила.

"Ово је ветар у леђа нашој компанији и доказ да МУП Српске препознаје квалитет и нашу жељу да заједно са свима радимо и да напредујемо и да ускоро изађемо са новим и бољим производима - навео је Ристић, додавши да постоје понуде за куповину ових возила из Намибије, Танзаније, Гане, Израела и Русије.

Деспот, са погоном на сва четири точка, припада категорији савремених оклопних возила намењених за деловање полиције и оружаних снага.

Основни концепт возила базира се на вишенаменској шасији сачињеној од савремених склопова погона и преноса снаге, и независним систему ослањања који омогућава висок степен покретљивости у свим теренским и временским условима.

Возило се може користити за патролне и извиђачке мисије, као командно возило, за превоз и подршку јединица за специјалне операције, противтерористичку борбу, противоклопну борбу, контролу граница и територије, за осматрање, као санитетско возило и друго.

Прочитајте ОВДЕ каква је то претња за цео Балкан.

Извор: РТРС/Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА