Најновије

EРДОГАН СРУШИО ЗАДЊЕ СНОВЕ ТЕРОРИСТА У СИРИЈИ: Овај потез турске војске јасна порука да је САА победник (МАПА/ВИДЕО)

Aнкара је по свему судећи отписала Кан Шејкун и остала терористичка упоришта на југу Идлиба која су тренутно под нападом Сиријске арапске армије. Турска војска већ је почела са постављањем нове осматрачке базе северно од Кан Шејкуна најављујући да ће управо ту бити нова линија разграничења САА и терориста.

Илустрација (Фото: Правда)

Предходно је турски конвој покушао да се пробије до терористичког упоришта али их је заставила сиријска авијација. Након тога САА је прсекла ауто-пут Хама- Идлиб и тиме онемогућила Турске да се пробију ка јужним насељима и пробају да ствоје тамопн зону и заштите терористе.

Предходна турска база налазила се код Морека, али је након успеха САА северозападно од Кан Шејкуна започело повлачење терориста како не би били опкољени па је туска позиција у Мореку изгубила сваки смисао.

Иако САА још увек није затворила пролаз и опколила терористе, турска одлука да се стационирају северно од Кан Шејкуна показује да Турци немају ни трунке наде да ће се њима блиске терористичке групе одржати јужно од те позиције.

О борбама за Кан Шејкун читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА