Најновије

ВОЈСКА ЗАПОЧЕЛА ЖЕСТОКУ ОФАНЗИВУ: Покренут крвав напад свим расположивим средствима! Кабани мора да падне!

Сиријска арапска војска (САА) наставила је ове недеље офанзиву на североистоку земље Латакије, након што је направила кратак одмор у циљу појачања својих линија.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Предвођене 42. бригадом (Ghiath Forces) четврте оклопне дивизије, сиријска војска је у понедељак поново започела свој напад нападајући тачке под контролом џихадистичких снага јужно од Кабанија.

Иако до сада није забележен никакав добитак, Сиријска арапска војска укључена је у жестоку ватру с Туркестанском исламском странком дуж јужне осе Кабанија.

Сиријска армија жели да обезбеди последњих неколико области под џихадистичком контролом пре него што подузме велики притисак да освоји Кабани из Туркестанске исламске странке и Хаџат Тахрир Ал Шама.

У овој битци учествује и руско ратно ваздухопловство, које је у последња 72 сата извело велики број ваздушних напада преко положаја џихадиста.

Користећи и хеликоптере и авионе, руске ваздухопловне снаге и даље упорно циљају џихадистичке побуњенике у покушају да ослабе њихову одбрану око кабанског фронта.

Пало кључно упориште терориста! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА