Најновије

АМЕРИ СЕ ХВАЛЕ: Погледајте како се најновији авиони Боинг КЦ-46А Пегасус и Ф35 допуњавају у ваздуху! (ВИДЕО)

Америчко ваздухопловство је показало видео своје две најновије летелице. Наиме, снимак приказује цистерну за допуну горивом у ваздуху Боинг КЦ-46А Пегасус и авион пете генерације Ф-35 Lightening II.

Допуњавање горивом у ваздуху нових америчких авиона (Фото: Јутјуб)

Прошлог месеца 418. Ескадрила за летна испитивања, која надгледа тестирање КЦ-46 Пегасус, и 461. Сквадрон за летна испитивања, који надгледа тестирање Ф-35 Lightening II, завршили су тестирање и добијање сертификата за ове платформаме.

Ово је још један корак ка унапређењу способности који ће директно утицати на Ф-35, рекао је потпуковник Такер Хамилтон, 461. командант ФЛТС-а и директор Ф-35 Интегрејтед Тест Форс.

“Могућност Ф-35 да узима гориво из КЦ-46 је огромна способност новог авиона”, рекао је Хамилтон. „Нашим заједничким напорима, Ф-35 ће ускоро добити одобрење које је темељ спаривања авиона, Ф-35 и КЦ-46, који ће дефинисати борбени простор наредним деценијама.“

КЦ-46А Пегасус требао би започети замену старе флоте ваздухопловних танкера, која пуни америчке авионе више од 50 година. КЦ-46А ће пружити подршку допуњавању ваздухоплова у ваздуху за америчко ваздухопловство, морнарицу, маринце као и за савезничке летелице.

КЦ-46 је прихваћен од стране УСАФ. Прва два авиона су испоручена у ваздухопловну базу Мекконел, Канзас, 25. јануара. КЦ-46 је развијен на основу способности других ваздушних цистерни, као што су КЦ-10 и КЦ-135. КЦ-46 се може допуњавати у ваздуху и има побољшане могућности комуникације, самозаштите и свесности о ситуацији.

Погледајте ОВДЕ невероватан снимак са границе свемира.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА