Најновије

ЧОВЕК БИЛА ГЕЈТСА: Ко је Хрват из тестамента милијардера педофила? Сви се питају да ли је био умешан у његов сан о људској супер раси!

Џефри Епстајн, амерички милијардер који је починио самоубиство у затвору, именовао је извесног Бориса Николића, научника и предузетника хрватских корена, за резервног извршитеља свог тестамента.

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

Епстајн је завршио у затвору због оптужби за трговину сексуалним робљем, оптужен за сексуалне односе с више малолетница, што је он до краја негирао.

Пронађен је мртав у ћелији 10. августа. Сада је откривено да је за резервног извршитеља тестамента именовао Бориса Николића, имунолога рођеног у Хрватској који је докторирао на Медицинском факултету у Загребу, бившег саветника Била Гејтса за научна питања, с којим је 2015. основао компанију за измену генома “Едитас Медицине”. С друге стране, "Блумберг" пише да је хрватски научник сам основао поменуту компанију након пословног разлаза са једним од најбогатијих људи света.

Николић је рекао да је шокиран том вешћу.

“Нисам консултован у тим предметима и немам никакву намеру да извршим те дужности - поручио је Николић.

Николић је именован као резервни извршитељ, што значи да ће он контролисати доделу наследства уколико главни извршиоци не буду у могућности да то ураде.

Николић је завршио медицину у Загребу где је докторирао, након чега је завршио и постдокторске студије на Харварду, где је био и доцент.

Неко време је био главни саветник за науку и технологију Била Гејтса. Као суоснивач и генерални директор компаније за улагање у здравство и животне науке "Биоматицс Цапитал", Николић седи у управним одборима неколико њених подружница.

Генетска истраживања и Епстајнов сан о супер раси

Портпарол Николића рекао је да он и Епстајн нису имали пословних веза.

Николић има широку мрежу у научном свету која се у неким тачкама преклапа са Епстајновом.

Обојица су били клијенти приватне банке у "Џеј Пи Морган енд Чејс", одакле су извори рекли да је Епстајн помогао банкарима да привуку богате нове клијенте.

Међутим повезује и их и чињеница да је Николић основао са Гејтсом компанију за измену генома “Едитас Медицине”, као и то да је Николић и без Гејтса финансирао више различитих компанија које се баве генетским истраживањима и изменама генома. Према речима једног извора за "Блумберг", Епстајн је дао финансијске савете Николићу након којег је он акције "Едитас Медицине" понудио на берзи. Наводи се да је у поменутој компанији контролисао око 42 милиона долара.

Николић је ново име на дугој листи Епстајнових сарадника. Током година, осведочени педофил повезиван је са политичарима, глумцима, бизнисменима...

Од раније је познато да је Епстајн био ентузијаста за разна генетска истраживања и да је финансирао бројне научне пројекте.

Тако га је и 2014. на Харварду угостио Џорџ Чурч, биолог који је надгледао пројекат "Харвард хјуман геном", а који је финансирао управо Епстајн.

Чурч је основао и "еГенесис" за развој синтетичких органа, баш као и "Едитас". Обе комапније добиле су ране инвестиције од фирме "Биоматикс капитал" где је Николић био један од два главна диркетора.

Епстајн се надао да ће створити нову људску расу помоћу своје ДНК, тако што ће оплодити жене на свом огромном ранчу у Новом Мексику.

Епстајн је током година разговарао са стручњацима о свом плану, тврде четири извора, иако нема доказа да је икада дошло до реализације његових идеја.

Епстајнова визија је одраз његове дугогодишње фасцинације оним што је сада познато као трансхуманизам – наука побољшања људске популације технологијом попут генетског инжењеринга и вештачке интелигенције. Критичари пореде трансхуманизам са модерном верзијом еугенике, дискредитованог поља побољшања људске расе кроз контролисано размножавање.

Извршиоци Епстајновог тестамента добиће 250.000 долара, а претпоставља се да је једини корисник наследства Џефријев брат Марк.

Прочитајте ОВДЕ како Доналд Трамп уцењује блиске сараднике.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА