Најновије

ОЗБИЉНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ДАМАСК! Спрема се преокрет! Рат у Сирији далеко од тога да је завршен! Асад је у великој опасности! Они долазе! (ФОТО)

Кина је упозорила на "терористичке организације" укључујући остатке Исламске државе који се поново уздижу у Сирији, иако међународна заједница игнорише знакове "раног упозоравања".

Сиријска војска САА (Фото: јутјуб)

Сие Сиаојан, изасланик Пекинга у Сирији, рекао је:

Сада постоји опасност да терористичке организације попут Исламске државе оживе. Међународна заједница треба да обрати пажњу.

Он се састао у Женеви са специјалним изаслаником Уједињених нација за Сирију Геиром Педерсеном. После такозваног Арапског пролећа побуњеници су 2011. напали владу председника Асада, а три године касније Исламска држава, екстремистичка сунитска муслиманска милиција, надвладала је огромним простором источне Сирије и северног Ирака и тада је проглашен "калифат".

На крају је Исламска држава била приморана да се повуче и у марту ове године је препустила последње своје упориште, Багуз, Сиријским демократским снагама (СДФ) које предводе Курди.

Фокус се сада окренуо према Идлибу којим управља Хаџат Тахрир ал-Шам, а воде га џихадисти из бивше сиријске Ал-Каиде. УН су упозориле председника Асада и његове руске савезнике да напад на Идлиб може покренути хуманитарну катастрофу.

Сматра се да су се десетине хиљада бораца Исламске државе који су прошле године напустили регион око Раке инфилтрирали у Идлиб и припремају се за последњу борбу против сиријске војске. Господин Сие рекао је да је ситуација у Идлибу "веома компликована".

Рекао је: “Сви знамо да је ово последње упориште неких од терористичких организација тако да је ово питање које треба решити. Борба против тероризма још није готова.” 

Украјина употребила “забрањена средства и методе ратовања” на Русима, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА