Најновије

СПЕКТАКУЛАРНА ПОБЕДА: Сиријске снаге ослободиле кључан град Кан Шејкун! Џихадисти у ватреном обручу! (ВИДЕО/МАПА)

У великом удару на Хаџат Тахрир Ал Шам и његове савезнике, Сиријска арапска армија (САА) ослободила је кључни град Кан Шејкун у јужном Идлибу.

Кан Шејкун (Фото: Јутјуб)

Провладини извори потврдили су да су војне јединице ушле у град поподне 21. августа. Сви милитанти наводно су напустили град неколико сати раније.

Кан Шејкун, једно од највећих урбаних средишта у јужном Идлибу, било је кључно упориште милитаната. Град се налази на аутопуту који повезује главни град Сирије Дамаск са Алепом, индустријским центром земље.

САА потпуно је прекинула све линије снабдевања милитаната у јужном Идлибу и северној Хами, рекао је извор из војске.

Према војном извору, сиријске снаге на фронту Кан Шејкун су се састале са трупама у близини града Ал Таманах; на тај начин довршавајући са опкољењем овог региона на северозападу Сирије.

(Мапа ослобођеног подручја Фото: southfront)

Поред опсаде милитаната, сиријска арапска војска је такође пресекла линије снабдевања турске војске на осматрачници Морек у северној Хами.

Турска војска мораће да координира са својим руским савезницима, јер им је дозвољен приступ аутопуту Хама-Идлиб, по споразуму из Сочија од 17. септембра 2018. године.

За то време, сиријска арапска армија још увек чисти град од заосталих џихадиста. 5. корпус сиријске војске и Републиканска гарда напредују кроз подручје Ал Таманах у покушају да обезбеде град и преостале тачке под контролом милитаната. Сада напредују североисточно од Кан Шејкуна према својим положајима у близини недавно ослобођеног села Тари. Војске јединице такође нападају град Мурак, јужно од Кан Шејкуна.


Прочитајте ОВДЕ каква је ситуација у Идлибу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА