Најновије

ТРАМП ЖЕЛИ РУСЕ, А ОНИ КАЖУ: Морамо да размотримо конкретне предлоге о повратку у Г7!

Русија мора да размотри конкретне предлоге за повратак у Групу 7, уколико се то предлаже, изјавила је портпаролка руског МСП Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

"Тешко је разумети о чему се сада ради. Стога, неопходно је да се разговори о томе преместе из сфере јавне забаве у професионалну, уколико Г7 жели да се постави као озбиљан формат", изјавила је Захарова, преноси Ројтерс.

У међувремену, анонимни француски дипломата изјавио је да повратак Русије у Г7 зависи од њеног напретка у политичком процесу са Украјином.

"Приметили смо да Американци желе да их поново уведу (у групу) идуће године. Украјина је кључна. Постоји контекст да би било пожељно направити неки напредак", изјавио је анонимни извор.

Трамп је јуче изјавио да би било прикладно Русију укључити у чланство Г7 групе напредних индустријализованих земаља света.

У обраћању новинарима у Белој кући, Трамп је рекао да је његов демократски претходник, Барак Обама, хтео да Русија напусти некадашњу Г8, преноси Ројтерс.

"Али мислим да је много примереније имати Русију. То би требало да буде Г8 јер многе ствари, о којима разговарамо, имају везе са Русијом", рекао је Трамп.

Прочитајте ОВДЕ  који је то разлог зашто Трамп толико жели Гренланд и какву улогу у томе има Кина!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА