Најновије

УКРАЈИНА УПОТРЕБИЛА "ЗАБРАЊЕНА СРЕДСТВА И МЕТОДЕ РАТОВАЊА"! Оборена и летелица! Руси загрмели, цео случај иде Републичком тужилаштву!

Народна милиција Луганске народне републике оборила је наоружану беспилотну летелицу украјинских снага безбедности на линији у Донбасу, саопштио је новинарима начелник прес-службе одељења за одбрану ЛНР Јаков Осадчиј.

Украјинска војска (Фото: јутјуб)

Летови војне авијације и дронова изнад линије разграничења у Донбасу забрањени су Минским споразумима.

Данас је Народна милиција поново спречила покушај употребе дрона који је покушао да заобиђе њене позиције и да се упути ка насељу Весјолаја Гора - рекао је Осадчиј.

По његовим речима, дрон Оружаних снага Украјине био је опремљен импровизованим уређајем за испаљивање граната ВОГ-25. Осадчиј је додао да ће материјали којима располаже Народна милиција бити прослеђени Републичком тужилаштву и приложени кривичним предметима против команданта 46. бригаде Оружаних снага Украјине, под члановима "терористички напад" и "употреба забрањених средстава и метода рата".

Током састанка трочлане контакт-групе у Минску команда операције Здружених снага наставља да дестабилизује ситуацију, вршећи провокације користећи беспилотне летелице - додао је Осадчиј.

Ко су нови кинески специјалци, сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА