Најновије

ИНЦИДЕНТ У КНИНУ ТОКОМ УТАКМИЦЕ "ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ": Нападачи тукли госте кафића, власник погођен флашом у главу, међу повређенима и дете

Полиција је привела више особа које се доводе у везу са нападом на госте кафића код Книна који су гледали утакмицу Црвене звезде, када је пвоређено пет особа, укључујући и једно дете, јавља хрватски Индекс.

Хрватски министар здравља Милан Кујунџић (Фото: Јутјуб)

Из шибенско-книнске полицијске управе је саопштено да се утврђују све околности тог догађаја и да полиција интензивно ради на откривању осумњичених за кривично дело које су окарактерисали као насилничко понашање и наношење телесних повреда.

Из полиције су навели да је у месту Удзоље на подручју Книна у 22.30 неколико непознатих особа вербално и физички напало власницу кафића и госте, при чему су оштетили и инвентар.

Том приликом је, како су навели, пет особа лакше повређено, међу њима и један малолетник.

Након тога око 22.50 сати у месту Ђеврске, неколико за сада непознатих особа је вербално, а потом и физички, напало власника другог кафића и госте, али нико није повређен.

Хрватски Индекс раније је јавио да се први инцидент догодио у општини Бискупија код Книна, када је у кафић у којем су гости гледали утакмицу између Јанг бојса и Црвене звезде упала група маскираних нападача и физички их напала.

У нападу је повређено више људи, а локални портали Ферал Њуз и Далмација Данас преносе да је у болницу превезено петоро људи, укључујући и власника кафића, који је ударен флашом у главу.

Међу повређенима је и деветогодишње дете.

Према за сада непотврђеним информацијама, један од њих је током напада имао мачету.

Индекс наводи да се инцидент догодио и у Ђеврскама код Кистања, када је неколико особа ушло у локални кафић и провоцирало госте који су гледали утакмицу.

Радило се углавном о провокацијама на националној основи, рекао је власник кафића Ферал Њузу.

Хрватски министар здравља осудио инцидент код Книна: Срамота

Хрватски министар здравља Милан Кујунџић изјавио је данас да нико од нападнутих особа, који су у кафићу код Книна гледали пренос утакмице Црвене звезде, није животно угрожен и истакао да је срамота што се такав инцидент догодио.

"Чуо сам за инцидент који осуђујем. Према информацијама које имам, нико није животно угрожен, али срамота је и ружно што се то догодило", рекао је Кујунџић новинарима, а преноси Хина.

Прочитајте ОВДЕ шта је то паклено код Книна па хрватска војска шаље појачање.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА