Најновије

ЛИКВИДИРАН СВИРЕНИ ЏЕЛАТ ЏИХАДИСТА: Био је десна рука Ал Каиде у Сирији! Терориста разнет у комаде! (ФОТО)

Један од вођа терористичке групе Хорас ал-Дин, која је повезана са Ал Каидом, Сухаиб Абу Калад, убијен је данас у центру града Идлиба.

Место где је убијен један од терористичких вођа (Фото: southfront.org)

Према изворима локалних медија наводи се да је импровизована бомба била постављена испод аута једног од вође Хораса ал-Дина. Абу Калад је ушао у аутомобил који је био паркиран у близини његовог стана у делу Идлиба, који се зове Ал Јамија.

Неко је потом активирао бомбу која је убила терориста, а ранила је другу особа, која је била са њим у аутомобилу, а претпоставља се да је то био његов телохранитељ.

Абу Калад је био један од главних команданата Хораса ал-Дина. Због својих зверстава добио је надимак Ал-Мухандис (“Инжињер”)! Он је пореклом из Јордана, а био је ветеран рата из Авганистана.

“Ал-Мухандис је био борац у Авганистану и Јемену. Био је и у затвору у Ирану. Он је стигао међу нас из Ал-Каидиног крила Ал-Завахирија”, рекао је један од извора.

Абу-Калад је други командант Хораса ал-Дина, који је убијен овог месеца. Први командант је био Тунишанин Абу ал-Валид ал-Туниси, који је убијен на сличан начин у граду Тафтаназ на истоку Идлиба.

Још нико није преузео одговорност за овај напад. Неки опозициони активисти верују да иза ових напада стоје поједине ћелије Исламске државе, а други сматрају да је то урадила сиријска или руска обавештајна служба.



Прочитајте ОВДЕ како је сиријска војска одлучила да крене у коначни обрачун са терористима у Идлибу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА