Најновије

ОВО ЈЕ СТРАШНО! ВАТРЕНА СТИХИЈА ГУТА СВЕ ПРЕД СОБОМ: "Плућа света" букте већ 16 дана, призори су поражавајући! (ФОТО)

Бразилска свемирска агенција известила је да је број пожара који је захватио Амазонску прашуму као последица сече шума у односу на прошлу годину порастао за 83 одсто. Да ствар буде гора, пожари тамо букте већ 16 дана, међутим, о њима се говори тек сад, када су размере прилично катастрофалне.

Пожар (Фото: pixabaz. com)

Густ дим који долази из прашуме чак је јуче замрачио Сао Пауло, удаљен од подручја у пламену чак 2.700 километара.

Бразилски председник Жаир Болсонаро изјавио је данас да влади недостају средстава за борбу против шумских пожара у Амазонији.

Болсонаро је у говору, који је емитован уживо на Фејсбуку, рекао да влада истражује пожаре, након што су сателитски снимци показали да прашуме у бразилском делу Амазоније ове године погађа рекордан број пожара.

Он је, такође, рекао да никада није тврдио да су невладине организације започеле пожаре у шуми наводећи да је само говорио о својим сумњама, преноси Ројтерс.

Медији су претходно пренели да је Болсонаро у среду рекао, да невладине организације, по свему судећи, подмећу пожаре у прашумама Амазона како би осрамотиле његову владу након што им је смањио финансирање.

Болсонаро је додао да све указује да НВО изазивају пожаре у прашумама, а на питање да ли има доказе да поткрепи своје тврдње он је рекао да нема писаног плана за тако нешто јер се то, како је навео, тако не ради, пренео је Ројтерс.

За то време, узбуна је подиднута и на друштвеним мрежама, а међу бројним личностима које су упозориле на ужасавајућу ситуацију из Јужне Америке упозорио је и глумац Леонардо ди Каприо.

- Ужаснут сам помишљу да Амазонија, највећа кишна шума на планети која ствара 20 одсто кисеоника, практично плућа света, букте већ 16 дана и да медији буквално не пишу ништа о томе! Зашто? - поделио је Ди Каприо на Инстаграму.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Ево колико дуго мигранти могу да буду задржани у притвору! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА