Најновије

СРБИЈА У НЕВЕРИЦИ: Ово је наводно последњи снимак Слободана Милошевића уочи изручења у Хаг! (ВИДЕО)

Новинар Стефан Цветковић на свом Фејсбук профилу објавио је снимак у коме се види некадашњи председник Савезне Републике Југославије Слободан Милошевић, наводно, пре самог трансфера из Тузле (БиХ) у Хаг 2001. године.

Слободан Милошевић (Фото: Фејсбук Видео Принтскрин)

У једном тренутку он устаје и са полицајцем стоји наспарам непознате особе, а онда на кратко седа, па наставља да хода по просторији. Са Милошевићем и полицајцем налази се још једна униформисана особа.

На снимку се види и како Милошевић разговара и са другим особама које су са њим у просторији, па у једном тренутку узима и цигарету. Након тога на снимку се виде укупно три униформисана лица и полицајац са почетка видеа.

Snimak pred izručenje Slobodana Milošević iz Bosne i Hercegovinе za Holandiju 2001

Posted by Stefan Cvetkovic on Thursday, August 22, 2019

Према подацима доступним српској јавности, око 19 часова, 28. јуна 2001. године започело је Милошевићево привођење у Хаг.

Он је стигао у београдско насеље Бањица, праћен само једним мерцедесом, где су га чекала три хеликоптера и Кевин Куртис, истражилац Међународног трибунала.

Фотографије хапшења Слободана Милошевића 1. априла 2001. Кевин Цуртис чита права ухапшеном. Овим чином Милошевић је формално ухапшен у име Трибунала.

Posted by Stefan Cvetkovic on Thursday, August 22, 2019

Пут из београдског насеља Бањица, водио је у Босну, односно Тузлу. У Тузли, у кампу "Еагле" га је сачекао поручник Енди Милани, наредник "Делта форце" одреда.

Само један војник био је задужен за снимање, а Милошевић је, наводно, са њим разговарао о томе како је најбоље наместити камеру, који кадар и како се користи зум и био сасвим миран.

Шиптари за лобирање дају крваве милионе!Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА