Најновије

ТУРСКА ВОЈСКА ОПКОЉЕНА СА СВИХ СТРАНА! Сада их држе на нишану! Један погрешан корак и биће побијени! Имају само један избор! (ФОТО/ВИДЕО)

Брз напредак сиријске војске током ноћи између четвртка и петка ујутро довео је до нестајања џепа милитаната у северној Хами и опсаде турске базе у области.

Tурска војска у Сирији (Фото: јутјуб)

Узастопни извештаји који стижу сатима уназад - сада су потврђени у "Muraselon News", који наводе да је сиријска војска преузела контролу над градовима Кафр Зита, Ал-Латаменах и Морек, као и над селом Латмина.

Чини се да није било сукоба током заузимања ових локација, с тим да су се милитантне групе - вероватно не више од неколико стотина бораца - повукле до турске осматрачнице јужно од града Морек.

У овом тренутку, све што је остало од џепа северне Хаме је турска војна база јужно од ње, која је безнадежно опкољена и из које ће сваки излазак на север морати да се спроводи под надзором сиријске војске.

У среду је турска влада тврдила да се њихова осматрачка база у близини Морека (Осматрачница бр. 9) неће преселити или склонити и да ће наставити са операцијама. Како Турска тачно планира да ово изведе, остаје да се види.

Руски брод пун тенкова стиже на сиријско ратиште, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА