Најновије

ПУПОВАЦ: Хрватска постаје фактор нестабилности на простору бивше Југославије

Председник СДС Милорад Пуповац упозорио је поводом најновијих напада на грађане српске националности на книнском подручју, како ситуација у Хрватској у погледу међуетничке толеранције није добра. 

Милорад Пуповац (Фото: Јутјуб)

– У погледу стања мира, сигурности, поштовања Устава и закона, те међународних уговора, које је Република Хрватска потписала, поштовања повеља међународних организација чија је чланица, од УН, НАТО, Савета Европе и Европске уније, ситуација у Хрватској није добра – додаје Пуповац за Радио Сарајево.

Према његовим речима, ситуација у тој земљи се погоршава од 2014. 

- Политика је тесно повезана са историјским ревизионизмом који се у Хрватској огледа у томе да се покушава рехабилитовати усташки покрет и установити га у новом европском контексту, у новој европској Хрватској. У томе значајну улогу имају поједини чланови епископата локалне Католичке цркве и клера уопште, имају поједине ветеранске организације, поједине политичке странке и невладине организације које су настале уз тесну повезаност с епископатом локалне Католичке цркве и националне Католичке цркве и политичких странака које су с њима повезане као њихово политичко крило –  упозорава Пуповац.

Према његовим речима на сцени је историјски ревизионизам.

– Та врста историјског ревизионизма у којем се у европском контексту жели рехабилитовати усташтво, а оптужити све друге: Југославију, социјалистички поредак, комунистички покрет, друге народе на простору бивше Југославије, то јест Србе и остале, то је нешто што је матрица по којој се то одвија у Републици Хрватској. И то доприноси томе да Хрватска постаје фактор нестабилности на просторима бивше Југославије. Да Хрватска постаје фактор продубљивања неповерења на просторима бивше Југославије и да представља својеврсну црну овцу ионако не баш светлом стању међуетничких односа на просторима бивше Југославије –  подвукао је Пуповац.

Прочитајте ОВДЕ  каква је то прљава завера милогораца откривена.

Извор: rtvbn. com/радио сарајево

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА