Најновије

АМБАСАДОРКА КИНЕ: Наш став по питању Косова је јасан! Вучић и Си планирају односе са стратешке позиције!

Амбасадорка Кине у Београду Чен Бо верује да ће бити све више кинеских инвестиција у Србији и истиче да шефови држава две земље, Александар Вучић и Си Дјинпинг, придају велику пажњу билатералним односима и планирају их са стратешке позиције.

Си Ђинпинг и Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Чен је у интервјуу за Политику истакла да је Србија прва међу земљама централне и источне Европе и једина на Балкану са којом је Кина успоставила свеобухватно статешко партнерство.

"Практична сарадња Кине и Србије је по обиму највећа, по садржају најопсежнија, а по облику најразноврснија. Када говоримо о овом региону, најинтензивнија је комуникација између председника Си Дјинпинга и председника Александра Вучића", истакла је амбасадорка.

Чен је нагласила да је став Кине по питању Косова и Метохије јасан и доследан.

"Кинеска страна поштује суверенитет и територијални интегритет Републике Србије, разуме и подржава легитимне захтеве Србије по овом питању. Сматрамо да је у оквирима Резолуције 1244 Савета безбедности и других релевантних резолуција најбољи начин да се реши питање Косова и Метохије и да заинтересоване стране путем дијалога постигну обострано прихватљиво решење", поручила је она, додајући да Кина цени напоре српске стране у проналажењу компромисног решења путем дијалога.

Вучић дао изјаву о наредном периоду борбе за КиМ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА