Најновије

ЕЛИТНЕ СИРИЈСКЕ СНАГЕ И РУСКИ АВИОНИ ПОЈАЧАЛИ НАПАДЕ: Ево зашто је баш овај градић веома важан за исход борби у Латакији!

Сиријска арапска армија (САА) извела је јутрос велики напад на кључни планински град Кабани, рекао је извор из војске Ал-Масдар Њузу.

Елитне сиријске снаге у латакији (Фото: Јутјуб)

Предвођена елитном 42. бригадом (Гијат снаге) четврте оклопне дивизије, сиријска арапска армија раније данас започела прелиминарни напад на Кабани; међутим, њихов главни напад на град почео је пре сат времена.

У овој битци која је у току учествује и руско ратно ваздухопловство, које је већ покренуло низ ваздушних напада преко положаја џихадиста.

До сада није забележена никакав напредак од стране сиријске војске. Тренутно су скконцентрисани на јужни правац Кабанија, који је био поприште сукоба у последње две недеље.

САА покушава да заузме последњих неколико тачака које се налазе јужно од Кабанија; ове локације су тренутно под контролом Хаџат Тахрир Ал Шама и Исламске странке Туркестан.

Ове две џихадистичке групе заједнички су одолевале нападима сиријске војске и више пута им узвратиле након неколико жестоких ангажмана јужно од Кабанија.

Кабани је мали планински градић који се налази у североисточном крају покрајине Латакија. Његова близина равнице Ал Гхаб и Џиср Ал Шугур учинила је њено заузимање високим приоритетом за централну команду сиријске војске.

Прочитајте ОВДЕ  шта је Иран обећао Израелцима.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА