Најновије

ПЛЕНКОВИЋЕВА ФАМИЛИЈА ОТИМА СТАНОВЕ СРБИМА: Породица из Београда остаје на улици! Хрватска је последњи бастион фашизма у Европи!

Иако је Жупанијски суд у Сплиту донео пресуду да су Пленковићеви братанци бесправно одузели некретнину од породице Вуличевић из Београда, Уставни суд им је изашао у сусрет и одложио пресуду

Андреј Пленковић (Фото: јутјуб/Правда)

Хрватска је последњи бастион фашизма у Европи. Не, није претеривање. Зашто? За почетак, треба узети у обзир реакцију државног врха након серије напада на српске повратнике у Хрватску, које председница Колинда Грабар Китаровић није желела уопште да коментарише, а премијер Андреј Пленковић је изјавио да је у „питању дело појединаца, а не клима у друштву“.

Постало је уобичајено да Србе нападају у Хрватској, али и да им узурпирају имовину само зато што су српског порекл. Наиме, братанци актуелног премијера Пленковића, Јосип и Андро Макјанић, отели су стан у Старом Граду на Хвару породици Вуличевић из Београда,

Како је и пресудио Жупанијски суд у Сплиту. Ипак, у последњем тренутку огласио се Уставни суд Хрватске, који је привремено одложио извршење правоснажне пресуде јер су „Јосип и његов брат Андро поднели допуштену уставну тужбу“. У њихову корист је, наравно, сведочио и отац Андреја Пленковића, а из премијеровог кабинета су поручили:

"Ради се о приватним стварима господина Макјанића, које немају никакве везе с председником владе“.

Интересантно, стан припада 90-годишњој Љиљани Вуличевић, која живи код сина у Канади. Радила је као професорка на Филозофском факултету и у пензији је од 1988, а поменуту пресуду је овако прокоментарисала.

- Они чекају да ја умрем. Чуди ме да хрватски правни сустав себи може допустити да после свих одуговлачења овако једноставан случај стигне до Уставног суда. Како сам ја то нарушила хрватски устав? Куповином стана од 43 квадрата? Обраћала сам се и хрватским председницима јер је предмет годинама лежао по фиокама и сваки пут сам добијала пристојан одговор да идем редовним судским путем, што сам и чинила - навела је Љиљана и наставила:

- До стана смо дошли случајно. Мој муж је нашао оглас у новинама, а моји су родитељи имали кућу поред Будве. Продали су је, поделили новац, пола је добио брат, пола ја. Муж и ја хтели смо кућу у Хрватској, волимо ту обалу, кристално чисто и бистро море. Кад смо нашли оглас, отишли смо на Хвар и купили стан од Јосипа Макјанића, платили га, оверили уговор, платили порез и пријавили стан општини.

И амерички амбасадори забринути због насиља над Србима

Не треба заборавити да су амбасадори САД у Загребу и Београду, Роберт Кохорст и Кајл Скот, јавно осудили напад на Србе у Книну, што у претходним случајевима насиља над српском мањином у Хрватској није био случај.

„Придружујемо се Хрватима широм земље у осуди недавних чинова насиља у Книну и Ђеврскама“, написао је на Твитеру Роберт Кохорст, амбасадор Сједињених Америчких Држава у Хрватској, док је Кајл Скот, амерички амбасадор у Србији, навео је да дели забринутост свог колеге из Загреба.

„Делим забринутост свог колеге у Хрватској изражену поводом напада на Србе у Книну“, написао је Скот на Твитеру.

Којом реченицом је Дачић ућуткао председницу Хрватске а запалио регион, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА