Најновије

ПУТИН ПОСЛАО ВАЖНУ ПОРУКУ ВУЧИЋУ! Србија је на ногама!

У тренутку када амерички званичници имају чврст став о Косову, нови руски амбасадор пренео поруку Београду да је Москва спремна да подржи Србију.

Александар Боцан Харченко (Фото: Јутјуб)

Ову поруку званичне Москве и председника Руске Федерације Владимира Владимировича Путина пренео је њихов амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко.

Порука руског дипломате стиже у време када се на Србију појачавају притисци Запада, посебно Вашингтона, да се што пре реши питање Косова.

Након последње посете председника Вучића Њујорку и састанка са државним секретаром Стејт департмента Мајком Помпеом, постало је јасно да Америка и даље има веома чврст став када је у питању решење косовског проблема. То се огледа и у "препоруци" да финални споразум треба да води "међусобном признању Косова и Србије".

Истовремено, САД инсистирају и на што хитнијем обнављању дијалога Београда и Приштине.

Боцан-Харченко поручује да је Русија спремна да се, на захтев Србије, укључи у дијалог и подржи решење две стране које би било у складу са међународним правом.

- Русија жели да се што пре поново успостави дијалог Београда и Приштине, а уколико Србија то затражи, Москва ће је подржати у оквиру међународног права - поручио је Александар Боцан-Харченко.

Он је додао да ће Косово наставити да подржава Србију и у СБ УН, који би требало да потврди финални договор.

- Редовне дискусије о Косову морају да се настављају и то је једно од питања у делокругу Савета безбедности УН. Зато је немогуће да Русија не учествује и не остане фактор решавања и неких одлука.

- Русија жели да помогне Србији и региону да постане стабилан регион сарадње, интеграције и мира и уверен сам да је дугорочна и међународно правна одлука, на бази компромиса Београда и Приштине, могућа и да би на крају требало да буде потврђена и одобрена од стране Савета безбедности УН - казао је Боцан-Харченко.

Према његовим речима, Русија ће наставити војно-техничку сарадњу са Србијом како би се ојачала безбедност у региону.

- Нико неће бити на штети због тога. Србија ће појачати своју одбрану, без икакве штете и претње за комшилук и регион.

- Москва полази од тога да је одбрамбена политика суверена ствар сваке земље. Сфера је осетљива, доста компликована, и индустрија је компликована, сложена и модерна.

- Русија је сад на врхунцу производње, квалитет је изванредан. Имамо интересовање више земаља света. И овде желимо праведну конкуренцију, без политизације, ми смо против наметања - предочио је Боцан-Харченко.

Прочитајте ОВДЕ каква се то Путинова сенка надвила над “великом седморком”.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА