Најновије

АМЕРИ СЕЛИ ЗА ВОЛАН РУСКОГ ЧУДОВИШТА: Како је тенк са најјачим оклопом стигао до америчких савезника (ФОТО)

Војници из јединице "Грејволф", су били у посети јужнокорејској 3. оклопној бригади, која је једина јединица у оружаним снагама Јужне Кореје која има оклопну технику руске производње.

Ту 80 (Фото: РИА)

Тренутно се у саставу војске Јужне Кореје налазе тенкови Т-80У и борбена возила пешадије БМП-3, који су деведесетих испоручени Сеулу у склопу отплате дуга. 

Када се распао Совјетски Савез, Москва је понудила Јужној Кореји да врати дуг једином ствари коју је имала у изобиљу - најсавременијим наоружањем. Прво се Сеул опирао, али је 1994. године договорено да се половина дуга измири у руском наоружању. Данас се руска борбена возила налазе у два батаљона 3. тенковске бригаде. Испоруке БМП-3 из Русије почеле су 1996. године.

Према бази података о трансферима оружја Стокхолмског међународног института за истраживање мира (СИПРИ), Русија је испоручила Републици Кореји 43 тенка Т-80У и 67 БМП-3 у периоду 1995-2006. Т-80У је био најмоћнији тенк Јужне Кореје током скоро 20 година, све до 2014. године, када је уведен нови домаћи тенк К2 који има цев у калибру 120 мм и који полако улази у службу.

Т-80У је такође познат и као један од најбоље оклопљених тенкова на свету, и има сјајну репутацију међу тенкистима руске војске.

Када је 13. држава повукла признање Косова, најмоћнији човек света контактирао је Вучића! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА