Најновије

ПАНИКА У СНС: Немају кандидата који може да победи Шешеља!

Изјаве напредњака да Вучић мора да нађе најбољег кандидата за председника показују да Томислав Николић, по њиховом мишљењу, то није.

Шешељ испред Зоране и Томе (Илустрација: Правда)

Више чланова руководства СНС-а оглашавало се по питању председничких избора, али нико ни речју није поменуо могућност да се Николић поново кандидује. Занимљиво, у изјавама се чак и не осврну на претходне четири године Николићевог мандата. Све чешће се може чути да кандидат СНС-а иде на мегдан Шешељу. Да ли је то порука напредњака Николићу да није довољно јак да победи Шешеља? "Уверен сам да ће Вучић предложити доброг кандидата за председника Србије, који ће умети да води рачуна о интересима наше земље и помогне да наш народ живи боље. У супротном ће Шешељ несумњиво победити", изјавио је Небојша Стефановић. Зорана Михајловић је изјавила да не очекује да јој се понуди да буде кандидат, као и да ће увек подржати кандидата своје странке. О Николићу, опет, ни реч. "Зар стварно мислите да ико у Србији жели да се врати у доба Шешеља, у време неговања простаклука, до затворених граница, беде, санкција, горива у пластичним флашама", упитала је Михајловићева. Ово може бити порука напредњака Николићу да се сам повуче из трке или да без обзира на планове које има, неће бити кандидат странке која га је кандидовала 2012. године. На Андрићевом венцу тврде да председник Николић има бројне, веома важне државне активности и да о кампањи још не размишља. "Уколико буде одлучио да се кандидује, нема сумње да ће бити најјачи кандидат", каже саветница председника Станислава Пак. Према незваничним сазнањима, Николић од кандидатуре не одустаје, а чак и ако не победи, може озбиљну штету да нанесе Вучићу и СНС-у. "Има доста незадовољних у СНС-у којима није стало до Николића, али странка је велика, а они ништа нису добили. На тај део ће се Николић вероватно ослањати", каже извор из врха СНС-а. Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да много грађана не подржава опозицију, а незадовољно је. То незадовољство, каже, прети да се прелије управо на глас за Шешеља. "Овакве изјаве су можда пре порука Западу - ако дозволите Николићу да се кандидује, добићете Шешеља на власти", наводи Анђелковић.

Вучић крије кандидата

Александар Вучић је изјавио да ће са именом председничког кандидата Српске напредне странке изаћи неколико недеља пред одржавање избора. Према неким информацијама, Вучић наручује истраживања о популарности појединих политичара у којима су се до сада нашли гувернерка Јоргованка Табаковић и бивши министар Никола Селаковић, као и још два кандидата која се нису помињала у јавности. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА