Најновије

КОЉАЧ СРБА ДОБИЈА ТИТУЛУ! Невиђени скандал преко Дрине, осумњичени ратни злочинац предложен за почасну позицију!

На седници Скупштине зеничко-добојског кантона, која је за сутра заказана, међу предложеним грађанима за Плакету почасног грађанина нашао се Сакиб Махмуљин, пензионисани генерал тзв. Армије БиХ, којем се у Суду БиХ доказује кривица за злочине у Возући.

Сакиб Махуљин (Фото: јутјуб)

Махмуљину, команданту Трећег корпуса тзв. Армије БиХ, био је подређен злогласни одред Ел Муџахид, за чије је монструозне злочине у Возући Хашки трибунал пресудио Расима Делића.

На протеривању Срба из 30 села јужног Озрена и Возуће у офанзиви другог и трећег корпуса тзв. Армије БиХ, 10. септембра 1995. године Сакибу Махмуљину и Сеаду Делићу честитао је лично Алија Изетбеговић. Снимци јасно показују и присуство муџахедина, који равноправно учествују у рапортирању врховном команданту.

У офанзиви 23.000 Алијиних ратника, на 2.500 бораца Војске Републике Српске, убијено је 450 бораца и цивила, 412 водило се као нестало, а до данас је непозната судбина 129 Возућана.

У Стогу код Цркве пронађена је масовна гробница, од којих је 19 тела обезглављено.

“Након 24 године питамо Сакиба Махмуљина и све релевантне где су 64 заробљена у Каменици, Боровицама, који су живи заробљени и чији се траг губи”, рекао је председник Завичајног удружења Завидовићана Добој Зоран Благојевић.

Група грађана и одборника Зеничко-добојског кантона, као и председавајући Скупштине Цхазим Хускић, образложењем бесрамног предлога Махмуљина за Плакету почасног грађанина, бацили су им со на ране.

За злочине у Возући срамотном казном од три године пресуђен је командант тзв. Армије БиХ Расим Делић.

Док се командна одговорност Сакиба Махмуљина, директно надређеног одреду Ел Муџахид, доказује пред Судом у Сарајеву, из радикалних зеничких СДА кругова, према мишљењу стручњака за безбедност Џевада Галијашевића, правосуђу се шаље јасна претећа порука.

“У Зеници су схватили да тај предмет не иде добро и да би Сакиб Махмуљин могао бити осуђен за те тешке ратне злочине афро-азијског смећа на Возућој и пожурили су пре него што би Шефик Џаферовић био оптужен за те исте злочине”, истакао је Галијашевић.

Ко је створио најјачу српску мафију од које је дрхтала цела Европа, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА