Најновије

НАЈАВИЛИ СУ ОСВЕТУ: Израел извршио још један напад и то дубоко у територију Либана! Ови прекаљени борци су спремни да одговоре! (ВИДЕО)

Синоћ је израелска војска извела напад унутар источног Либана, погодивши базу која припада Народном фронту за ослобађење Палестине (ПФЛП).

Народни фронт за ослобођење Палестине (Фото: јутјуб)

Према војном извештају: „Синоћ око 1:20 часова израелске беспилотне летелице су извршиле три ваздушна удара у долини Бека, циљајући Генералну команду “Народног фронта за ослобођење Палестине” (ПФЛП)  у близини Кусаје.“

У извештају се додаје да „према палестинским званичницима, напад није усмртио никога а нанео је само мању материјалну штету, а ни ПФЛП нити било која друга палестинска фракција још нису поставиле отворене претње за одмазду против Израела“.

ПФЛП једна је од најближих палестинских група сиријској влади са седиштем су у јужном Дамаску, а води их њихов дугогодишњи вођа генерал Ахмад Џибрел.

Израелски напад уследио је само дан након што су циљали положаје Хезболаха унутар подручја Акрабе у околини Дамаска.

Овај горе наведени напад резултирао је смрћу пет војника Хезболаха. Као одговор, портпарол Хезболаха је рекао да ће либанска група у блиској будућности осветити против Израела.

Конвој сиријских тенкова креће у битку за Кабани, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА