Најновије

ШИПТАРИ УХВАЋЕНИ ДОК СУ ПОЛАГАЛИ ЗАКЛЕТВУ "ИСЛАМСКОГ ДРЖАВИ": Тужилаштво открило идентитет сведока и сада су му џихадисти за петама!

Основни суд у Приштини је октобра 2015. године због тероризма осудио петорицу косовских Албанаца који су, у близини језера Бадовац надомак Грачанице из кога се водом снабдева Приштина и шире подручје општине Грачаница, покушали да сниме пропагандни видео са заклетвом терористичкој "Исламској држави".

Шиптарски теророисти (Фото: јутјуб)

Сведок који је открио ову терористичку групу Милаим Витиа тврди да му је живот угрожен и жели да оде са Косова.

Витиа каже да, иако му је тужилаштво обећало да његов идентитет неће бити откривен, то обећање нису испунили, па је сада суочен са претњама као сведок и присиљен да бежи са Косова.

Како је рекао Витиа, на суду су му упућиване и претње да "ће скупо да плати јер они неће вечно остати у затвору", а такође су му послали људе кући да му кажу да не сведочи у случају.

Сведок је поменуо и два имена у вези са претњама и то да га је, према информацијама које је добио, пратило неколико особа за које сумња да имају намеру да га убију, те је стога случај пријавио полицији, па је тужилац, Дрита Хајдари, тражила од полиције да му пружи заштиту.

Овај сведок је затражио и дозволу за ношење оружја.

Он је испричао како је открио ову групу у Бадовцу, где у почетку није знао ко су и и чиме се баве али и то да је постојала група од 25 људи обучених у црну одећу, који су тренирали на језеру Бадовц, које је такође видео са пушкама, након чега је обавестио полицију и да се сада суочава са претњама. Витиа је веома забринут због ових дешавања, па је наговестио да ће бити приморан да тражи азил у неку другу земљу, јер је на Косову забринут за безбедност.

Иначе суд у Приштини је раније осудио петочлану групу Албанаца јер су припремајући се за снимање видео-записа, припремили иконографију уз коришћење застава и других амблема "Исламске државе", чиме су, како је оценио суд, угрозили темеље политичког, економског и друштвеног живота на Косову.

Шта ће се десити 6. октобра на Косову, сазнајте ОВДЕ.

Извор: info-ks. net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА