Најновије

КИНЕСКИ ЕКСПЕРТИ: Америчке трупе ће добро размислити да ли ће ући у земље које имају руски Су-57

Појава извозне верзије руског борбеног авиона Су-57 пете генерације уништиће монопол који амерички борбени авион F-35 Lightning II има на светском тржишту, пише кинески портал Соху.

Су 57 (Фото: РИА)

“Многе земље које нису савезнице Сједињених Држава моћи ће да купе авионе пете генерације, а Американци ће морати добро да размисле пре него што тамо пошаљу своје трупе”, наводи кинески портал.

Портал наводи да Индија, Индонезија, Алжир, Вијетнам и Венецуела могу постати купци Су-57, али ће морати да се „стрпе“ док се тестови не заврше.

У јулу, индијски командант ваздухопловних снага Маршал Бирендер изјавио је да је Индија заинтересована за разматрање куповине новог руског борбеног авиона Су-57.

У интервјуу је командант РВ Индије објаснио да ће Индија одлучити да ли ће извршити куповину или не када руски ловац пете генерације „Су-57“ постане оперативан у Русији и буде „виђен у деловању“.

Феноменалне карактеристике

Су-57 (раније познат као ПАК ФА) је руски ловац пете генерације. Први пут је полетео 2010. године.

Комбинација његове велике маневрабилности и способности летења супер-соничним брзинама, као и најсавременија опрема летелице и технологија смањене уочљивости, даје Су-57 супериорност над његовим конкурентима, тврде његови конструктори.

Руски војни аналитичар и пуковник у пензији Виктор Баранец износи своје виђење руског борбеног авиона пете генерације Су-57. 

„Ово је озбиљна аквизиција за руске ваздухопловне снаге јер руска војска тренутно нема авион који има упоредиве технолошке карактеристике и тактике“, рекао је.

Аналитичар се осврнуо на количину наоружања борца, софистицирану авионику и способност откривања циљева пре него што га уочи непријатељ.

„Има напредни навигациони систем и веома моћан мотор,“ рекао је војни аналитичар.

„Су-57 је значајан конкурент страним аналозима те класе. Русија стиче веома моћну ваздухопловну снагу“, додао је.

Израел извршио још један напад и то дубоко у територију Либана! Ови прекаљени борци су спремни да одговоре. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА