Најновије

ОГЛАСИЛЕ СЕ ЖРТВЕ ПЕДОФИЛА МИЛИЈАРДЕРА: Епстајн је кукавица! Самоубиством је избегао правду

Жене које су биле жртве америчког милијардера оптуженог за педофилију и дечју проституцију, Џефрија Епстајна данас су у судници изјавиле да су тужне и бесне због његовог самоубиства у њујоршком затвору наводећи да им је тиме ускраћена шанса за правду.

"Он је кукавица. Правда у овом случају није задовољена", рекла је Кортни Вајлд која каже да ју је Епстајн сексуално злостављао на Флориди када је имала 14 година.

Рочиште је сазвао судија окружног суда Ричард Бермен који је председавао случајем након што су тужиоци оптужили Епстајна за сексуалну трговину малолетницама, преноси АП.

Саслушање је одржано иако се према уобичајеној процедури случај затвара после смрти оптуженог. Међутим, судија је Епстајновим жртвама пружио неуобичајену прилику да се њихов глас чује у суду и после његовог самоубиства 10. августа.

Жене су рекле да су преживеле и да се надају да ће њихов јавни иступ охрабрити и друге жртве да се опораве.

Епстајн, који је ухапшен 6. јула, изјаснио се да није крив за оптужбе за трговину људима у коју су биле укључене десетине малолетних девојака од 14 година, у периоду од 2002. до 2005. године.

Претходно је признао подвођење малолетника 2008. и провео 18 месеци у затвору пошто је пристао на споразум о признању кривице.

Прочитајте ОВДЕ шта се догодило током турнеје иранске делегације у Шведској.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА