Најновије

СРБИЈА НАСТАВИЛА АКТИВНОСТИ ПРОТИВ ЛОБИРАЊА ПРИШТИНЕ: Поновни захтев тзв. Косова је политички притисак на Интерпол

Државна секретарка МУП-а Србије Биљана Поповић Ивковић разговарала је данас са амбасадором Кубе Густавом Триста Дел Тодом о поновном захтеву такозваног Косова за чланство у Интерполу.

Амбасадор Дел Тодо истакао је да Куба поштује Резолуцију 1244 Савета безбедности УН и да ће наставити да се придржава свог принципијелног става по питању поштовања међународног права.

Како се наводи у саопштењу МУП-а Србије, Поповић Ивковићева изнела је политичке, правне и полицијске аргументе против таквог захтева и истакла да би евентуални пријем представљао, пре свега, грубо кршење међународног права, посебно Резолуције 1244 Уједињених нација.

Такође је нагласила да би била прекршена и правила Интерпола, која јасно дефинишу да само државе чланице Уједињених нација и посматрачи у УН могу бити чланице Интерпола.

Евентуални пријем тзв. Косова представљао би озбиљан преседан с несагледивим штетним последицама и по Интерпол и по све његове чланице, навела је државна секретарка.

Она је подсетила да је и на прошлогодишњој Генералној скупштини Интерпола одбијен захтев Косова за чланство и да поновни захтев представља политички притисак на Интерпол.

Биљана Поповић Ивковић захвалила је Куби на принципијелној подршци коју та земља пружа територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Прочитајте ОВДЕ зашто Шиптари траже хапшење Дачићевог сарадника.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА