Најновије

АЛАРМАНТНА УПОЗОРЕЊА СА ЗАПАДА: Дронови могу да се користе за терористичке нападе!

Како дронови постају паметњи, терористи могу да почну да их користе за смртоносне нападе, упозориоје данас европски комесар за безбедност Џулијан Кинг.

Мини дрон (Фото: Јутјуб)

Он је у интервјуу за немацики "Велт ам зонтаг" изразио бојазан да та технологија може да буде искоришћена за нападе на европске градове и њихове становнике. 

- Дронови су све моћнији и паметнији и зато су све привлачнији за легитимну употребу, али и за непријатељске делатности -рекао је Кинг, преноси Дојче веле.

Он је нагласио да је од виталног значаја да власти прате претњу каква је данас, али и како ће изгледати у будућности са развојем технологије.

Кинг каже да Европска комисија подржава напоре земаља чланица Европске уније да се формира мрежу за размену информација, повећа медјународно ангажовање и обезбеде средства за пројекте којима би се супротставиле опасности од дронова. 

Велт преноси сценарио француске антитерористичке агенције према којем би беспилотне летелице могле да изруче биолошке отрове на фудбалске стадионе. 

Лист наводи, позивајући се на неименоване изворе, да је Француска јединица за координацију у децембру специјалној комисији Европског парламента проследила тајни извештај о опасности од таквог терористичког напада.

Дронови се користе за војне потребе од 1960-их и имају кључну улогу у конфликтима од почетка Заливског рата 1991. године.

Сједињене Америчке Државе и Израел доминирају на тржишту војних беспилотних летелица, док је Кина на првом месту по производњи дронова за цивилну употребу.

Русија принуђена да дигне своје ловце! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА