Најновије

НИШТА НЕ МОЖЕ ДА ПРОМАКНЕ ЊЕГОВОМ ОШТРОМ ОКУ: Ким лично надгледао лансирање ракете! (ВИДЕО)

Лидер Северне Кореје Ким Џонг-ун надгледао је јуче још једно тестирање вишеструког система за лансирање ракета који би могао да повећа способност Пјонгјанга да нападне циљеве у Јужној Кореји и америчке базе у тој земљи, јавила је данас севернокорејска званична агенција КЦНА.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Северна Кореја је саопштила да је у питању исти ракетни артиљеријски систем чије је тестирање Ким надгледао у среду, преноси АП.

КЦНА наводи да је Ким изразио "велико задовољство" тестирањем, за које агенција тврди да је потврдило контролу висине, способност промене путање, прецизност и експлозивну снагу бојеве главе навођене ракете.

Вест долази дан пошто је јужнокорејска војска саопштила да је Северна Кореја два пута испалила пројектиле са своје источне обале у трећој рунди тестирања за само нешто више од недељу дана.

Стручњаци сматрају да је Пјонгјанг интензивирао тестирање пројектила како би извршио притисак на Вашингтон и Сеул због застоја у нуклеарним преговорима са САД и планираним америчко-јужнокорејским војним вежбама.

Они оцењују да се у наредним месецима може очекивати даље демонстрирање војних способности Северне Кореје уколико не буде помака по питању наставка преговора.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је јуче да није забринут због севернокорејских ракетних проба, наводећи да је реч о веома стандардним пројектилима кратког домета.

Северна Кореја крши резолуцију УН, али не и договор са САД! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА