Најновије

ОВО НИЈЕ ЗА ЗАНЕМАРИТИ: Дамаск у паници! Откривен тачан број турских војника и војне опреме која се налази у Сирији! Извештај је језив! (ФОТО)

Сиријска влада је дошла са детаљном изјавом која открива број турског особља и војне опреме који су стационирани у Сирији. Представник Сирије за разговоре у Астани, Башар Џафари такође је приметио да је Анкара именовала турског гувернера за сиријски регион на коме се налазе Курди, Африн, као и за северне сиријске градове Азаз, Џарабулус и Мареа.

Турска војска иде ка Сирији (Фото: јутјуб)

Нови прекид ватре у Великој Идлиби представља "тест турских намера", рекао је Башар Џафари, током конференције за штампу упозоравајући да стрпљење Дамаска има границе.

Сиријски дипломата је оптужио Анкару да је прекршила претходни споразум и открила број турских снага распоређених у Сирији:
 

Турске снаге распоређене у Сирији (Фото: southfront. org)

„Турски режим распоредио је на територији Сирије 10.655 војног особља, укључујући официре, подофицире и војнике. Послали су на територију Сирије 166 борбених тенкова, 278 оклопних возила, 18 ракетних бацача, 173 минобацача, 73 возила наоружана тешким митраљезима и 41 противтенковске ракете са јасним кршењем споразума из Астане, који омогућава успостављање 12 посматрачких места турске полиције са не више од 280 полицајаца ", рекао је Јафари, а преноси Сиријска арапска новинска агенција (САНА).  

Јафари је такође напоменуо да је Анкара именовала турског гувернера за сиријску регију Африн са седиштем, као и за северне сиријске градове Азаза, Џарабулус и Мареа.

Дамаск је дан раније најавио условно примирје у Великој Идлиби. Хаџат Тахрир ал-Шам (ХТШ) и његови савезници прихватили су примирје. Међутим, занемарили су део рекавши да се требају повући из демилитаризиране зоне 20 км око Идлиба.

Оштре изјаве Џафара против Турске говоре да Дамаск има мало поверења у Анкару, што је прекршило неколико споразума постигнутих у оквиру процеса у Астани.

Како руски падобранци уништавају непријатеље из ваздуха, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА