Најновије

ШАРИЋ: Срби-банда разбојника или најпоштенији народ? Не знам председника који стално негативно говори о властитом народу осим Вучића!

Зашто тзв. елите у Србији свој народ константно омаловажавају? Зато што су њихови налогодавци на западу. Западњачка пропаганда, посебно она из Лондона, Ватикана и Вашингтона, раније и Беча и Берлина, стољећима Србе приказује као назадне и примитивне агресоре и криминалце.

Горан Шарић (Фото: Јутјуб)

Пише: Горан Шарић

Ако се вратимо дубље у прошлост, пронаћи ћемо да се идентично од средњег вијека описују славенски народи у ватиканским и цариградским изворима, а још раније антички аутори тако описују Илире, Трачане, Дачане, Трибале, Дарданце, Далмате и остале античке становнике Балкана.

У 5. стољећу прије нове ере Херодот за тадашње становнике Балкана каже: " ...обичај је да продају своју дјецу и не брину о дјевојкама него им допуштају да лијежу са киме желе... највећу част уживају они који живе од рата и пљачке." Грчки повјесничар, географ и филозоф Страбон, који је живио на пријелаза из старе у нову еру пише да се антички становници Балкана купају само три пута у животу (код рођења, вјенчања и смрти), живе у кућама од измета, неуки, дивљи и склони криминалу. Дион Касије Кокејан, повјесничар из 3. стољећа закључује: "“Људи на том простору воде најбједнији од свих живота.”

На сличан начин разни ватикански и цариградски аутори описују Славене. Јован Ефешки, епископ из 6. вијека назива их проклетим људима, који пале, убијају и пљачкају, а Прокопије из Цезареје у 6. стољећу наводи да Славени живе у крајној запуштености, увијек прекривени прљавштином. Исте описе и увреде на рачун Славена и Срба можемо наћи и код многих других аутора кроз цијели средњи и нови вијек, па све до сувременог доба, споменимо Хегела, Маркса, Хитлера, Клинтона и "савјетника" Тони Блера...

Посебно је србофобна била кампања коју је запад водио деведесетих. 1992. године државни секретар САД-а, Џејмс Бејкер је најавио: "Водит ћемо против Срба рат – дипломатски, економски, политички, пропагандни и психолошки”. Годину дана касније, сир Петер Александер Јустинов, британски глумац, режисер, сценарист и књижевник (славенског поријекла) изјављује: "Срби су дводимензионалан народ са тежњом ка простаклуку. Животиње користе своје ресурсе знатно сређније него ови наопаки створови, чија припадност људској раси је у великом закашњењу." Безброј је таквих и сличних изјава политичара са запада. За бившег француског предсједника Жака Ширака Срби су народ без закона и вјере, разбојници и терористи, а за Јохананна Фритза, негдашњег уредника бечког листа "Дие Прессе" банда разбојника и убица.

А онда 2017. излази истраживање можда и највећег универзитета на свијету, Харварда, које је трајало чак 13 година (2002.-2015.) према којем су Срби народ са најмање расистичких ставова у Европи. Да би ових дана водећи свјетски знанствени часопис "Сциенце" објавио теренско истраживање у 355 градова из 40 земаља свијета, према којем су Срби 11. најпоштенији народ на свијету.

Истраживање је проведено са чак 17 000 новчаника који су остављани на разним мјестима, да би се тестирало хоће ли их људи вратити власницима. Иако је износ новца варирао од земље до земље, упада у очи да је Србија најсиромашнија земља која се нашла у првих 20 најпоштенијих. Добро котирају све тестиране славенске нације, Чеси, Пољаци, Хрвати и Руси, а првх пет мјеста заузеле су Швицарска, Норвешка, Холандија, Данска и Шведска.

Када се узме у обзир да просјечан Србин ради за 200 еура цијелу ноћ у неком киоску, а да Норвежанин ни не устаје из кревета за мање од 5 000 еура (и то само ако је посао у уреду), или да лијечник у Швицарској има плаћу 10 000 еура, а у Србији 600 еура, онда слика постаје јасније. Норвешка, Шведска, Данска или Нови Зеланд, државе које су испред Србије, су сређене и уређене земље у којима се одлазак на преглед не чека мјесецима, у којима путеви нису пуни рупа, у којима бусеви нису донација Јапана из деведесетих (ти су међу бољим београдским бусевима), а масивна бирокрација не постоји, него се дозволе и судске пресуде добивају у најкраћем року.

Све ово показује, да колико год Вучић понавља да Срби живе у заблуди и да су нерадници, иако је Београд једини град у Европи гдје све ради од 0 до 24 (иначе, не знам предсједника који константно негативно говори о властитом народу осим Вучића), колико год да медији трују народ ријалити програмом, а САНУ и Филозофски факултет лажима, колико год нас те прозападне политичке и интелектуалне тзв. елите у Србији покушавају увјерити да српски народ не ваља, заправо су највећи проблем Србије они.

Прочитајте ОВДЕ чије је то писмо и зашто дигло Балкан на ноге.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА