Најновије

НЕЋЕ НИ ДА ЧУЈУ ИШТА ИЗ СРБИЈЕ: Нови ударац Хрвата запрепастио Балкан!

Градске власти Вуковара, које предводи ХДЗ-ов градоначелник, Иван Пенава, отказале су за вечерас заказани наступ српског певача Момчила Станића Моме на забави у организацији Завичајног клуба Банијаца и Кордунаша у том граду.

Колинда Грабар Китаревић (Фото: јутјуб)

Пенава је медијима рекао да се ради о певачу који је величао, како је навео, тзв. РСК Крајину, као и који је у Домовинском рату предводио службени Војни оркестар 39. банијског корпуса војске РСК, певао испред постројених војника, омаловажао и вређао Фрању Туђмана, чистио кокарду…

Пенава је рекао да је организатор отказао наступ "спорног извођача" зхваљујући "правовременој и хитној еакцији припадника Полицијске станице Вуковар", пренео је Вечерњи лист.

Организатор најављеног догађаја је, каже Пенава, Завичајни клуб Кордунаша и Банијаца „Милош Војновић“, а објект у којем је требало да буде одржан концерт је у власништву фирме “SEDES d.o.o.”, чији су оснивачи Самостална демократска српска странка и Српско народно вијеће.

"Град Вуковар се ограђује од сваке врсте националне искључивости и верске нетрпељивости која може унети раздор и немир међу грађане града Вуковара и сматра да у демократским државама нема места за музичке извођаче који својим наступима омаловажавају и вређају основне вредности народа државе у којој наступају", рекао је Пенава.

Председник Завичајног клуба Кордунаша и Банијаца „Милош Војновић“, Богдан Ркман, који је и председник Извршног одбора СДС С-а, изјавио је да је одлучено да се послуша препорука одређених институција у циљу, како је навео, смиривања тензија које су створене овим поводом.

Иначе, против Моме Станића се не води никакав поступак и он је лојалан грађанин Хрватске, а поједини представници Срба су се запитали није ли ово и порука вуковарским Србима да се селе.

"Ово је хрватска држава и постоје одређени оквири како се сви морамо понашати. Хрватска и Хрвати никада неће пристати на неке ствари због чега се уосталом водио рат и водили би га опет ако, не дај боже, то буде потребно", рекао је Пенава.

Иван Пенава (Фото: јутјуб)

Поручио је да треба, како је рекао, имати на уму да је "Вуковар град који је тешко страдао у Домовинском рату да су ране предубоке као и да све то с удаљености од 300 километара изгледа сасвим другачије".

Због чега су Црногорци протерали петорицу Шиптара, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА