Најновије

ДАНИ СМРТИ У АМЕРИЦИ: Два масовна покоља за 24 сата, најмање 30 мртвих после крвопролића у Ел Пасу, нови хорор у Дејтону (ФОТО/ВИДЕО)

За непуних 24 сата у САД догодиле су се де две масовне пуцњаве - једна у Тексасу и јдна у Охају. У нападима је убијено укупно 30 особа, док је више десетина рањено.

Масовна убиства у Америци (Фото: Јутјуб)

У Дејтону у америчкој држави Охајо, према последњим информацијама, убијено је десет особа, укључујући и самог нападача, док је рањено 16 особа. Пуцњава се догодила у бару "Нед Пеперс" у Источној петој улици, у кварту Орегон у Дејтону.

Прве информације указивале су да је полиција је "неутралисала" нападача, али тада још није било јасно да ли је убијен или је приведен. Истовремено, на друштвеној мрежи Фејсбук, корисник под именом Џејмс Вилијамс, који тврди да је био на лицу места током напада, описао је шта се догодило.

- Напад се догодо тачно испред баште у којој сам седео, испред Недса. Нападач је покушао да уђе у бар, али није успео да прође кроз врата. Неко му је узео пушку, он је упуцан и мртав је. Има најмање осам мртвих људи. Гомила људи је одведена у болницу. Не знам како неко... ово место је катастрофа - навео је он у објави коју преноси портал "7њуз".

За сада, нема званичних потврда ове верзије приче.

Портал "7њуз" преноси и тврдње локалних мештана који на друштвеним мрежама пишу о "белцу обученом у црно", који је пуцао у масу људи, што је наводи се, трајало око 30 секунди.

Такође, у локланим медијима могу се пронаћи и сведочанства преживелих који кажу да је након пуцњаве завладала паника, као и да су гости бара, који су покушали да побегну, скакали једни преко других.

РТ пише да се страхује да је било више нападача, као да је и један од њих имао маску и аутоматску пушку. На лицу места налазе се јаке снаге полиције, а полиција Дејтона објавила је да је на лице места дошао и ФБИ.

Напад у Тексасу

Непуних 24 сата пре напада у Дејтону, догодио се напад у Тексасу, у тржном центру у граду Ел Пасо.

Убијено је 20 особа, а 40 рањено у познатом ланцу трговина "Волмарт". У тренутку напада у "Вомалрту" је било између једне и три хиљаде купаца и око 100 запослених.

Како наводе сведоци, нападач је који је у зграду ушао носећи слушалице на ушима, наоружан аутоматским оружјем за које се сумња да је "АК 47".

Због пуцњаве приведене су две особе, па док идентитет једне, као ни разлог привођења није саопштен, познато је да је друга двадесетједногодишњи Патрик Крусијус.

На друштвеним мрежама појавиле су се и фотографије нападача.

Прочитајте ОВДЕ какав је то генијални систем Иран купио од Русије.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА