Најновије

И БРИТАНЦИ СУ УКАПИРАЛИ! "ОЛУЈУ", ТО НАЈВЕЋЕ ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ СУ ИСПЛАНИРАЛИ АМЕРИКАНЦИ: Чувени аналитичар из Лондона уз Србе!

Чувени британски аналитичар грчког порекла, аутор политичких емисија, ТВ коментатор и добар познавалац дешавања у Русији и бившем Совјетском савезу, бившој Југославији, Сирији, Маркус Пападопулос написао је на Твитеру да је "Олуја" доказ да пораз нацизма није означио крај етничког чишћења у Европи.

"Олуја" (Фото: Јутјуб)

- Данас се сећам највећег чина етничког чишћења у југословенским грађанским ратовима: Операција "Олуја", хрватска офанзива коју су испланирале САД и која је протерала око 300.000 Срба из Хрватске. Пораз нацизма није означио крај етничког чишћења у Европи - написао је он.  

Сви Срби данас облежавају један од најболнијих и најтужнијих дана у нашој историји, годишњицу злочиначке оружане акције "Олуја". На данашњи дан пре 24 године хрватски бојовници су почели напад чија су мета готово искључиво били цивили, а који је резултирао протеривањем 280.000 Срба из Лике, Баније, Кордуна и са севера Далмације.

Централна свечаност обележавања годишњице страдања и прогона Срба у акцији "Олуја" биће одржана вечерас у 19 часова на платоу испред манастира Крушедол на Фрушкој гори.

Прочитајте ОВДЕ шта је најгоре данас после 24 године од “Олује”.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА