Најновије

НАЖИВЕО СЕ ЗЛОТВОР! Аминовао је клања, убијања и најгоре могуће монструозности! Умро у 93. години! Звали су га "Брат број 2"! (ВИДЕО).

Нуон Чеа, главни идеолог комунистичког режима Црвених Кмера, преминуо је данас, саопштио је камбоџански Суд за геноцид кога подржавају Уједињене нације.

Главни идеолог комунистичког режима Црвених Кмера Нуон Чеа (Фото: јутјуб)

Чеа је преминуо у 93. години. Он је био познат као "Брат број два", десна рука Пола Пота, вође режима који је владао Камбоџом од 1975. до 1979. године.

Фанатични напори Црвених Кмера да остваре утопијско друштво довели су до смрти око 1,7 милиона људи, више од четвртине тадашњег становништва, од глади, болести, прекомерног рада и погубљења.

Истраживачи верују да је Нуон Чеа био одговоран за екстремистичку политику Црвених Кмера и да је директно био укључен у његове чистке и погубљења. Он је издржавао доживотну затворску казну због оптужби за геноцид, злочине против човечности и ратне злочине.

Чеа никада није признао кривицу, а на суду је изјавио да он и његови другови нису били лоши људи и негирао је одговорност за било каква убиства.

Због чега је Путин дигао комплетну авијацију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА