Најновије

СРБИЈА, РУСИЈА И КИНА ИЗВЕЛЕ ТЕНКОВЕ НА УЛИЦЕ: Почела је заједничка акција!

На међународном војном такмичењу „Тенковски биатлон“ данас је почело друго коло у коме је учестовала тенковска екипа Војске Србије. На завршеној индивидуалној трци екипа Србије је заузела четврто место, али у изузетно оштрој конкуренцији.

Војска Србије (Фото: vs.rs)

Завршила се индивидуална трка у којој су се такмичиле тенковске посаде Кине, Србије, Белорусије и Азербејџана. Све посаде су користиле тенкове Т-72Б3, осим Кинеза који су на такмичење дошли са својим тенковима Type-96.

Србија која се није прославила у првом колу такмичења, посебно када је у питању гађање циљева из тенковског топа, спрегнутог митраљеза и тешког митраљеза на куполи, данас је била знатно боља. Српски тенкисти су успели да погоде 3 од 5 циљева, што је узроковало у знатно бољи пласман. Наиме, српска посада је трку завршила са временом 25:08, што је за чак седам минута брже у односу на посаду број 1. Уколико би се још више повећала смиреност током гађања, резултати би били још бољи (23 минута). Возачи су пословично били одлични и испунили су већину захтева.

Са друге стране беспрекорну увежбаност и ефикасност у употреби својих тенкова су демонстрирале тенковске посаде Кине, Белорусије и Азербејџана. Они су трку завршили са следећим резултатима:

1. Кина 5/5 18:57
2. Белорусија 5/5 22:01
3. Азербејџан 5/5 22:44

„Тенковски биатлон- 2019“ ће трајати до 17.августа на полигону Алабино који се налази у Московској области. На њему ће учешћа узети 25 земаља: Русија, Азербејџан, Ангола, Јерменија, Белорусија, Венецуела, Вијетнам, Зимбабве, Иран, Казахстан, Киргизија, Кина, Куба, Кувајт, Лаос, Мјанмар, Монголија, Сирија, Србија, Судан, Таџикистан, Уганда, Узбекистан, Шри-Ланка и Јужноафричка Република.

Наше наоружавање брине оне који не мисле добро Србији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА