Најновије

АТЕНТАТ НА РАТКА МЛАДИЋА: Генерал кренуо да заустави "Олују", па на ногама изнео и мождани удар! (ВИДЕО)

Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, открио је у интервјуу порталу Србија Данас да је на његовог оца извршен атентат кад је почела "Олуја".

Злочиначка акција "Олуја" (Фото: Јутјуб)

Дарко Младић је, одговарајући на питање о нереаговању војске РС када је падала РСК, изјавио да је Ратко Младић хтео да реагује, али је то било онемогућено.

- Генерал је хтео да реагује, међутим, тад је већ била креирана једна ситуација у којој је то било практично онемогућено, нажалост, делимично и са наше, српске стране. Кад је Олуја кренула, извршен је атентат на генерала Младића, што се мало зна. Он је тад завршио у болници, али изгледа да је тад био и први мождани удар, за ког ми претпостављамо да је био последица тровања - рекао је Дарко. 

Пре кретања на ратиште, Младићу је позлило. 

- Он је требао да седне на један хеликоптер и да крене на то ратиште, али му је позлило. После смо причали, и он каже да је сео у тај хеликоптер, вероватно жив не би стигао. После смо препознали да су то били и симптоми можданог удара, који је он на ногама изнео. На крају се то завршило као лечења камена у бубрегу. Углавном, првих дана "Олује" он је био здраствено онеспособљен. Тек после, кад се укључио, почело је и оно враћање хрватске војске са неких достигнутих положаја, међутим, тад је било касно - изјавио је Дарко Младић. 

Сви Срби облежавају један од најболнијих и најтужнијих дана у нашој историји, годишњицу злочиначке оружане акције "Олуја". На данашњи дан пре 24 године хрватски "бојовници" су почели напад чија су мета готово искључиво били цивили, а који је резултирао протеривањем 280.000 Срба из Лике, Баније, Кордуна и са севера Далмације.

Амерички авиони су са Брача циљали Крајину! Које помагао Хрватима прочитајте ОВДЕ.

Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА