Најновије

ДРАМА НА НЕБУ! Американци се хватају за главе! Понос њихове авијације се распада! (ФОТО/ВИДЕО)

Неколико корисника Твитера приметило је тешко оштећење на трупу америчког ловца Ф-22 Раптор током допуњавања горивом на неоткривеној локацији.

Раптор (Фото: Јутјуб)

Раније је Us transcom објавио видео снимак на којем се види да је један од 12 Ф-22 недавно распоређених у ваздушној бази у Катару допуњен од стране КЦ-135 "Стратотанкера", док детаљи нису доступни.

Међутим, корисници друштвених медија брзо су упоредили терен испод борбеног авиона на фотографији са сателитским снимцима подручја северозападне Сирије, наизглед указујући на то да авиони лете североисточно од Раке, сиријског града под контролом курдских савезника САД-а.

Прошле недеље је објављено неколико "фасцинантних" снимака "распадајућег радарског апсорбујућег слоја" на Ф-22 који је учествовао у недавном ваздушном спектаклу у Висконсину, а авион је подлегао корозији, трењу у ваздуху, и екстремним притисцима које мора да трпи током лета.

Према писању компаније The Drive, трошкови одржавања заштитног слоја авиона увелико премашују 60.000 долара на сат, као и његов транспорт.

Није познато какав утицај испуцани премаз има на способност скривања авиона, мада на слици Ф-22 коју је Transcom приказао није било могуће да ради у прикривеном режиму током интеракције са танкером.

Познато је да су Ф-22 били распоређени у Сирији барем једном, а Централна команда ваздухопловних снага САД-а открила је да су Ф-22 играли "саставну улогу" у ваздухопловним нападима 14. априла 2018. на Сирију, у којима су САД , Велика Британија и Француска испалиле су преко 100 крстарећих ракета на земљу и из ваздуха. Руска војска је касније известила да је 70 одсто ракета срушено сиријским оруђем из совјетске ере.

Почело тестирање новог руског стелт стратешког бомбардера ПАК ДА!  Прочитајте ОВДЕ све детаље погледајте видео.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА