Најновије

ЛИНТА БЕЗ ПАРДОНА: "Колинда је права хрватица и достојан следбеник поглавника Анте Павелића и Јуре Францетића!"

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта сматра да дводневна прослава хрватске војно-полицијске акције Олуја у Сплиту и Книну представља величање усташтва и НДХ.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

- Говори хрватских званичника о тобоже величанственој победи хрватских ветерана у злочиначкој акцији Олуја су врхунска лаж која нема никакво утемељење у стварности. Хрватска војска и полиција није војно победила крајишке Србе већ се највише истакла у убијању српских цивила, масовном бомбардовању крајишких градова и избјегличке колоне и систематском плачкању, паљењу и уништавању српске имовине и инфраструктуре - навео је Линта у писаној изјави.

Линта сматра да (председница Хрватске) Колинда Грабар Китаровић је изразила дубоко жаљење што није била припадник Хрватске војске током и послије злочиначке акције Олуја да и она с пушком убије неког српског цивила или ратног заробљеника и да опљачка и запали барем једну српску кућу.

Тада би, како каже Линта, имала доказ да је права Хрватица и достојан следебеник поглавника Анте Павелића и команданта чувене по злу Црне легије Јуре Францетића.

- Припадници ХОС-а на челу са отвореним усташом Марком Скејом су и ове године у центру Книна извикивали усташки поздрав "За дом спремни" а потпаролка хрватске полиције је бесрамно изјавила да против њих неће бити подигнуте чак ни прекршајне пријаве иако се ради о кривичном делу злочина из мржње - навео је Линта.

Он сматра и да је кобцерт "отвореног усташе" Марка Перковића Томпсона у Сплиту, још једном потврдио да је темељ Туђманове Хрватске усташтво и геноцидна НДХ, као и да већина хрватског народа и елите не жели да се суочи са својом геноцидном и злочиначком прошлошћу. 

Нове прогнозе Дрецуна о хапшењу Тачија и Весељија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА