Најновије

ПОСЛЕ РУСИЈЕ И КИНА ЗАПРЕТИЛА АМЕРИМА: Нећемо мирно посматрати, упозоравамо вас!

Генерални директор кинеског Одељења за контролу оружја при Министарству спољних послова Фу Конг упозорио је да Америка планира да развије ракете средњег домета и да их распореди у азијско-пацифички регион.

Илустрација (Фото: Правда)

“Пекинг неће мирно посматрати како Америка стационира пројектиле у Азији”, изјавио је данас Конг уз напомену да уколико Америка распореди пројектиле у овом делу света, на прагу Кине, биће приморани на противмере.

“Тражим од наших суседа да искажу опрез и да не омогуће америчко распоређење пројектила средњег домета на своје територије", нагласио је Конг.

Слично упозорење објавила је јуче и Русија.

Русија је јуче саопштила да ће предузети мере за одбрану уколико Америка буде стационирала пројектиле у Азији, након неуспеха Споразума о нуклеарним ракетама средњег домета (ИНФ) и могућег распоређивања америчког ракетног система у Јапану.

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков нагласио је да Русија не планира да буде увучена у трку у наоружању са Вашингтоном, али да ће одбрамбено одговорити на сваку претњу.

Амерички министар одбран Марк Еспер рекао је током викенда да је за то да се ускоро на копну у Азији распореде ракете средњег домета.

Еспер је то изјавио дан након што се Америка повукла из ИНФ-а који је потписан 1987. године и забрањивао је ракете са дометом између 500 и 5.500 километара.

Још један „Иљушин“ уништен у Либији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА