Најновије

ЖЕСТОК НАПАД ХАФТАРОВЕ ВОЈСКЕ: Још један „Иљушин“ уништен у Либији (ВИДЕО)

Либијска национална армија, маршала Халифе Хафтара извела је напад на базу Владе националног јединства Либије и уништила авион Ил-76, написао је војни аналитичар са Малте Бабак Тагвеј на твитеру.

"Иљушин“ пун оружја уништен у Либији (Фото: Јутјуб)

Како је саопштио аналитичар, уништена је огромна количина оружја која се налазила у авиону и која је била, како тврди Тагвеј, предвиђена за милитанте у Либији. По његовим подацима, ово оружје је стигло из Турске.

Међутим, којој држави је припадао транспортни авион, остаје непознато.

Крајем прошлог месеца медији су објавили да је авијација Владе националног јединства Либије извела ваздушни напад на Либијску националну армију на аеродрому „Џуфра“ и том приликом уништила два украјинска транспортна авиона Ил-76.

Подсетимо, командант Либијске националне армије маршал Халифа Хафтар је 4. априла наредио својим снагама да почну офанзиву на Триполи како би се „ослободио од терориста“. Медији су саопштили да су јединице Либијске армије преузеле контролу над градовима Гарјан и Сурман јужно од главног града Либије. Са друге стране, премијер владе националног јединства у Триполију Фајез Сараџ наредио је да се уколико буде потребно употреби сила након саопштења да је Либијска национална армија успоставила контролу над градовима јужно и западно од Триполија.

САД увеле најагресивније санкције Венецуели. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА